četvrtak, 14 april 2022 06:27

FESTIVAL CVEĆA DO 16. APRILA U SOMBORU

Međunarodni festival cveća i ove godine obradovao je mnogobrojne ljubitelje cveća i zelenila, koji će, na Trgu Svetog Trojstva, od 13. do 16. aprila, imati priliku da razgledaju, kupe i potraže inspiraciju za kreiranje svoje zelene oaze. Festival cveća, 14.  po redu, organizuje Mesna zajednica „Venac“ u saradnji sa Turističkom organizacijom, a pod pokroviteljstvom Grada Sombora.

Pomoćnik gradonačelnika Siniša Borota naglasio je da će se na ovogodišnjem festivalu predstaviti veliki broj izlagača i pozvao je sve zainteresovane sugrađane da posete manifestaciju.

„Građani će u naredna četiri dana biti u prilici da na Trgu svetog trojstva pronađu veliki broj različitih vrsta biljaka iz veoma bogate ponude izlagača, kao i da kupe nešto što im se sviđa i samim tim bogate svoj životni prostor određenim zelenim elementima. Takođe se mogu naći i određeni predmeti starih zanata, kao i drugi proizvodi koji su u skladu sa motivom manifestacije. Verujem da je zainteresovanost kako posetilaca, tako i izlagača na visokom nivou, ali bih iskoristio priliku da sve ljubitelje cveća, biljaka i zelenila, po čemu je naš grad poznat, pozovem da se prošetaju i da posete ovogodišnji festival, pogotovo po ovako lepom vremenu“, rekao je Borota.

Direktorica Turističke organizacije grada Sombora, Zdenka Mitić, istakla je da Međunarodni festival cveća svojom specifičnom ponudom tradicionalno privlači mnogobrojne posetioce.

„Turistička organizacija gada Sombora već godinama u nazad podržava ovaj lepi festival, koji je zaista postao jedan od simbola našeg grada. Jako je lepo i važno da imamo i ovakvu manifestaciju, jer ona omogućava da naš Sombor u aprilu mesecu još više zazeleni i zašareni, a naročito je interesantno za sve ljubitelje baštovanstva i cveća“, rekla je Mitić.

Slobodno vreme

Lifestyle

Retki su pop-kulturni fenomeni kao što je Alan Ford, koji toliko osvoje jednu zemlju u kojoj nisu nastali i postanu i os...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.