utorak, 12 april 2022 06:33

Ministarstvo životne sredine doniralo 1820 kanti i 90 kontejnera Gradu Somboru

Danas je u zgradi Županije upriličeno potpisivanje Ugovora o davanju na korišćenje opreme za sakupljanje i reciklažu otpada, između predstavnika Ministarstva zaštite životne sredine i gradonačelnika Sombora Antonija Ratkovića. Ovim Ugovorom, Gradu Somboru, odnosno JKP „Čistoća“ je dodeljena dodatna oprema za odlaganje komunalnog otpada, u cilju povećanja kapaciteta za zaštitu životne sredine i očuvanja lokalne sredine zdravijom i čistijom. Tim povodom, član Gradskog veća za komunalnu oblast i investicije, Đorđe Zorić, istakao je sledeće:

Želimo da saopštimo da smo dobili, putem Konkursa za ovu godinu, donaciju Ministarstva za zaštitu životne sredine, 1820 kanti od 240 litara i 90 kontejnera od 1100 litara. Ovo što je ovde stiglo, biće namenjeno našim sugrađanima, po prioritetima koje će JKP „Čistoća“ samo definisati, a u cilju da to samo uklanjanje otpada bude bezbedno. Svi oni građani koji imaju generalno problem sa posudama za odlaganje da sad to čine na jedan, novi način i da jednostavno mogu bezbedno da ga uklone iz svojih domaćinstava.

Iz Gradske uprave najavljuju da će nastaviti da ulažu napore kako bi životna sredina bila kvalitetnija i zdravija, a posebno važan aspekat „zelenih“ politika jeste i saradnja sa višim nivoima vlasti, koju će kontinuirano unapređivati.

 izvor:025info.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Prevare su u porastu. Prema Federalnoj trgovinskoj komisiji (FTC), ljudi su izgubili 10 milijardi dolara zbog prevara u ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.