ponedeljak, 11 april 2022 09:18

Članovi ARK Somaraton trčali u Osijeku u Istri i u Bečeju.

 

             Trkački vikend započeo je u subotu je u Osijeku gde je održano 18. izdanje Osječkog Ferivi polumaratona na kojem je nastupio rekordan broj trkača. Više od 1.300 učesnika potvrdilo  je kako je reč o najvećoj i najposjećenijoj trci u okolini. Uz glavnu utrku od 21 kilometar, održala se i trka za građana na pet kilometara kao i štafeta 3×7 kilometara. Osiječki polumaraton su istrčali i članovi Atletsko rekreativnog kluba ‘’Somaraton’’ Sombor Đorđe Vučković i Arpad Šarkezi koji je u 74. godini istrčao svoj 117 polumaraton po redu i osvojio drugo mesto u svojoj starosnoj kategoriji. Trku na 5 kilometara istrčala je Ljerka Vukmirović.

         Takođe u subotu, ali u Bečeju održana je ‘’Bečejska desetka’’ trka na 10 i 5 kilometara. Glavnu trku na deset kilometra istrčali su Đorđe Munjas, Zoran Nikolić, Mirjana Došen, Mina Bošnjak, Danica Grujić Firanj i Vesna Bjelan koje su se popele na treća mesta u svojim starosnim kategorijama. Izuzetno jaku i brzu trku na pet kilometara u ženskoj konkurenciji istrčala je Damjana Perenčević zauzevši sedmo mesto.

Somaratonka  Marina Brkbaklić Tepavac uspela je da u proteklom vikendu postigne još jedan podvig i da uspešno završi čuvenu i poznatu "trejl" trku "100 milja Istre".

Marina je prešla "plavu stazu" u dužini od 128 kilometara za 32 sata od Lovrana do Umaga. 

         U Somboru je isti vikend istrčano još jedno redovno 264. kolo Intersport Trkačke lige Somaraton. Ligaških pet kilometara ove subote  istrčalo je dvadestak trkača, a pobednik je bio Robert Lalić, dok je kod dama trijumfovala Ana Pešić sa novim ličnim rekordom. U generalnom plasmanu Lige ove sezone prvo mesto i dalje ‘’drži’’ sjajni Željko Lemić, dok su na drugom i trećem mestu Dejan Nikolić i Josip Major. Kod dama je došlo do promene na vrhu tabele te je trenutno na šampionskoj poziciji Ana Pešić, drugoplasirana je Mirjana Došen, a na trećem mestu je Danica Grujić Firanj.

                                          

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.