petak, 01 april 2022 05:53

Počela tradicionalna akcija velikog čišćenja Sombora

SOMBOR: Odnošenjem kabastog otpada iz salaških naselja „Centrala“, „Bukovac“ kao i iz Venca Petrove gore, otpočela je ovogodišnja akcija „Mesec čistoće“ koja će trajati do 6. maja.

Kao i svakog proleća, decenijama unazad, Somborci imaju priliku da se otarase kabastog otpada, koji se u svakom domaćinstvu nagomila tokom godine. 

U okviru ove akcije, JKP „Čistoća“ odnosi sav otpad kao što je onaj građevinski, kabasti, ili prosto višak komunalnog otpada koji Somborci neposredno uoči odnošenja iznesu ispred svojih stambenih objekta. Akcijom je, kao i prethodnih godina, obuhvaćeno 350 varoških ulica, a građani su dužni da svoj otpad odlože na javnu površinu ispred svojih objekata, tako da mehanizacija i komunalni radnici mogu nesmetano da mu pristupe. 

Somborski komunalci upozoravaju svoje sugrađane da je zabranjeno da se otpad odlaže u odvodne kanale, pored dalekovoda i u neposrednoj blizini saobraćajnica. Građani otpad mogu da iznesu na ulicu najranije 24 časa pre datuma kada je njihova ulica na rasporedu, a nesavesni Somborci koji otpad budu iznosili ranije, biće sankcionisani od strane Komunalne inspekcije koja će tokom akcije obavljati pojačan nadzor.

Sam početak ovogodišnje akcije u prigradskom naselju Bukovac ispratili su zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica, član Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicije Đorđe Zorić i direktor JKP „Čistoća“ Sombor Dragan Radojčić. Tom prilikom Ljiljana Tica je istakla da je ovo još jedna akcija koja doprinosi zaštiti životne sredine, tokom koje se na organizovan i adekvatan način domaćinstva oslobađaju kućnog otpada i pozvala sugrađane da se u skladu sa rasporedom uključe u akciju. U okviru „Meseca čistoće“ komunalno preduzeće otpad odvozi besplatno, a tokom akcije će biti sanirane i divlje deponije koje se nalaze u ulicama iz rasporeda.

 izvor:dnevnik.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Još od drevnih civilizacija poput Egipta, Kine, Indije i Japana, brojevi su bili povezani s magičnim moćima i smatralo s...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.