četvrtak, 31 mart 2022 06:31

MINISTARKA KULTURE POSETILA UDRUŽENJE “STAPARSKA RUŽA“

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, zajedno sa zamenicom gradonačelnika Ljiljanom Ticom, u utorak, 29. marta, posetila je Udruženje „Staparska ruža“ u Staparu.

Staparske tkalje ovom prilikom upoznale su ministarku Gojković sa radom udruženja, kao i sa specifičnom tehnikom tkanja čuvenog motiva staparskog ćilima – staparske ruže, a razgovarale su i o načinima na koje Ministarstvo kulture i informisanja može da podrži rad ovog i sličnih udruženja, kao i osaradnji sa Gradom Somborom i podršci putem konkursa.

Ministarka je posebno istakla želju da se staparski ćilim sa motivom staparske ruže uvrsti u protokolarni poklon Ministarstva, kao što je ovaj značajan predmet kulturnog nasleđa deo protokolarnog poklona Grada Sombora.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Još od drevnih civilizacija poput Egipta, Kine, Indije i Japana, brojevi su bili povezani s magičnim moćima i smatralo s...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.