subota, 05 februar 2022 07:39

OTVOREN MEĐUNARODNI SAJAM PERADARSTVA U SOMBORU

U Gradskoj hali „Mostonga“ u Somboru danas je otvoren 45. Međunarodni sajam peradarstva, u organizaciji Društva odgajivača sitnih životinja „Sombor 1871“, pod pokroviteljstvom Grada Sombora.

Posetioci sajma peradarstva, najveće manifestacije ove vrste na Balkanu, imaće priliku da vide oko 2400 eksponata u više od 350 rasa, sa kojim se predstavlja oko 500 izlagača, a u okviru Međunarodnog sajma održava se i II Memorijal „Prim. dr Zoran Parčetić Nona“, kao i Državni šampionat sitnih životinja Srbije.

Na zvaničnom otvaranju 45. Međunarodnog sajma peradarstva prisutne su pozdravili predsednik Društva odgajivača sitnih životinja „Sombor 1871“ Igor Gromilović, zamenica gradonačelnika Sombora Ljiljana Tica, predsednik Asocijacije udruženja odgajivača sitnih životinja Srbije Sandar Đorđević, a sajam je zvanično otvorio pomoćnik ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Nenad Katanić.

Danas, 4. februara, sajam će biti otvoren do 20 časova, u subotu, 5. februara, od 8 do 20 časova, a u nedelju, 6. februara, od 6 do 12 časova, kada će sajam biti zatvoren uz podelu nagrada.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Vlakna su veoma važna za redovnu defekaciju, a jedan od najboljih načina da se vlakna unose u organizam je putem hrane. ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.