nedelja, 23 januar 2022 07:15

Renovirano somborsko porodilište spremno za hiljade novih beba

 

SOMBOR: Odeljenje za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru, ove sedmice ponovo radi u punom kapacitetu.

Hiljadu beba iz zapadnobačkih opština rodi se svake godine u somborskom porodilištu, ali dve decenije nije bilo ozbiljnijih intervencija na samom objektu. U minula četiri meseca trajalo je renoviranje, a mnoge porodilje upućivane su u Suboticu i Novi Sad. Sada je porodilište uređeno, a predstoji dodatno opremanje.

- Dobili smo neke nove sadržaje, izolacionu sobu, apartman, proširena je prijemna ambulanta, uređen prostor za otpust beba i majki, omogućeni su uslovi da i otac može prisustvovati porođaju. Kompletno su zamenjeni plafoni i podovi, urađeni su antistatik podovi, nova ventilacija i kondicioniranje vazduha za rađaonu, predporođajnu salu i drugo – potvrdio je dr Dragan Rastović, direktor Opšte bolnice.

On se zahvalio gradonačelniku Sombora Antoniju Ratkoviću na inicijativi za donatorsku večeru, kojoj su se odazvali privrednici, a u toku je javna nabavka za medicinsku opremu i nameštaj za renovirano porodilište.

I Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki” nastavila je akciju Bebiteka, u saradnji sa „Sinagoga” d.o.o. Svakog meseca, prvorođenog dečaka i prvorođenu devojčicu, očekuju bebi paketići koji sadrže knjigu i opremu za bebe, kao i godišnja članarina u gradskoj Biblioteci za celu njihovu porodicu.

izvor:dnevnik.rs

 

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti