subota, 22 januar 2022 07:47

SEDNICA GRADSKOG VEĆA: NASTAVLJA SE FINANSIRANJE SERVISA ZA PODRŠKU RODITELJSTVA

Gradsko veće grada Sombora održalo je danas 82. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo petnaest tačaka.

Između ostalog, članovi Gradskog veća odobrili su da se populaciona mera Servis za podršku roditeljstva finansira i u 2022. godini. Ovaj servis, koji radi pod okriljem Crvenog krsta Sombor, od 2018. godine pruža usluge pranja i peglanja veša, u Somboru i pet naseljenih mesta, za zaposlene samohrane roditelje, zaposlene roditelje sa dvoje i više dece i zaposlene roditelje sa starijim članom domaćinstva. Cilj je da se na ovaj način roditeljima olakša i poveća količina slobodnog vremena kako bi ga proveli sa svojom decom.

Na 82. sednici Gradsko veće odobrilo je da se nastavi sufinansiranje projekta „Nauči nemački“ Humanitarnog udruženja Nemaca „Gerhard“ u 2022. godini. Projekat je namenjen predškolarcima i realizuje se u bilingvalnoj grupi Predškolske ustanove „Vera Gucunja“.

Gradsko veće prihvatilo je i predlog za raspisivanje javnog konkursa za finansiranje ili sufinansiranje programa/projekata udruženja koja neguju identitet nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica na teritoriji Grada Sombora, za šta su u gradskom budžetu izdvojena sredstva u ukupnom iznosu od 2.000.000,00 dinara. Konkurs će biti objavljen 28.01.2022. godine u „Somborskim novinama“ i na zvaničnom sajtu Grada Sombora.

 

 

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti