četvrtak, 13 januar 2022 07:39

Gimnazija „Veljko Petrović“ raspisala Svetosavski konkurs

U susret obeležavanju školske slave Svetog Save, somborska gimnazija „Veljko Petrović“ raspisala je konkurs čija je tema „Život i delo Svetog Save“. Kombinovanog je tipa, odnosno likovno-literarni.

Učešće na konkursu mogu uzeti samo đaci koji pohađaju navedenu gimnaziju, bilo pojedinačno ili u paru. Rad treba da se sastoji od rukom ispisanog literarnog rada, ranije neobjavljenog, kao i od likovnog rada urađenog bilo kojom tehnikom. Kod rukopisnog dela naročito će se vrednovati lepota rukopisa. Svaki rad podnet na konkurs treba da bude inspirisan likom i delom, kao i nasleđem Svetog Save. Radovi se dostavljaju u velikoj zatvorenoj koverti, u formatu A3, a podaci o autoru dostavljaju se u maloj koverti koja je sastavni deo velike, zajedno sa radom. Rok za konkurisanje je 24. januar do 14 časova.

Trećeplasirani rad biće nagrađen sa 3.000, drugoplasirani sa 6.000, a prvoplasirani sa 10.000 dinara. U slučaju da nagrađeni rad bude koautorski, nagrada se deli na jednake delove svim autorima.

izvor:025info.rs

 

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • BELA PITA

    Deserti 20. 01. 2022.

    BELA PITA Za nas je bela pita oduvek bila limun pita. Ovaj kolač takvog pamtim i takvog želim da ga pamtim. Divne tanke korice[…]

    Read more...