utorak, 11 januar 2022 08:27

"Ulovljeno" na desetine pijanih vozača - 20 zadržano do istrežnjenja

Saobraćajna policija u Somboru je u okviru akcije pojačane kontrole saobraćaja za minulih devet dana kontrolisala 4.029 učesnika u saobraćaju na podrčju Zapadnobačkog okruga, od kojih je 802 sankcionisano zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa.
Iz saobraćaja je isključeno ukupno 87 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih je 20 zadržano do istrežnjenja, a najviše je imao muškarac za kog je alkotestom utvrđeno da je vozio sa 2,27 promila alkohola u organizmu.Takođe, zadržano je dvoje vozača koji su vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Policija je iz saobraćaja isključila i devet vozača sa probnom vozačkom dozvolom, od kojih su njih pet vozili u vreme kada im je to bilo zabranjeno, a četvoro su upravljali automobilom sa snagom motora većom od dozvoljene.

Najviše vozača, njih 310 sankcionisano je zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, dok je 212 vozača i putnika zatečeno da ne koristi sigurnosni pojas.

Iz Policijske uprave u Somboru apeluju na vozače da budu odgovorni prema sebi i drugima, da poštuju ograničenje brzine, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i koriste sigurnosni pojas na način na koji je to predvideo proizvođač vozila.

izvor:srbijadanas.com

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Cene u Grčkoj u 2024. prate trend u Evropi i kao i u svim drugim zemljama, i ove godine su neznatno više nego prethodnih...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.