utorak, 11 januar 2022 08:27

"Ulovljeno" na desetine pijanih vozača - 20 zadržano do istrežnjenja

Saobraćajna policija u Somboru je u okviru akcije pojačane kontrole saobraćaja za minulih devet dana kontrolisala 4.029 učesnika u saobraćaju na podrčju Zapadnobačkog okruga, od kojih je 802 sankcionisano zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa.
Iz saobraćaja je isključeno ukupno 87 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih je 20 zadržano do istrežnjenja, a najviše je imao muškarac za kog je alkotestom utvrđeno da je vozio sa 2,27 promila alkohola u organizmu.Takođe, zadržano je dvoje vozača koji su vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Policija je iz saobraćaja isključila i devet vozača sa probnom vozačkom dozvolom, od kojih su njih pet vozili u vreme kada im je to bilo zabranjeno, a četvoro su upravljali automobilom sa snagom motora većom od dozvoljene.

Najviše vozača, njih 310 sankcionisano je zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, dok je 212 vozača i putnika zatečeno da ne koristi sigurnosni pojas.

Iz Policijske uprave u Somboru apeluju na vozače da budu odgovorni prema sebi i drugima, da poštuju ograničenje brzine, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i koriste sigurnosni pojas na način na koji je to predvideo proizvođač vozila.

izvor:srbijadanas.com

 

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • BELA PITA

    Deserti 20. 01. 2022.

    BELA PITA Za nas je bela pita oduvek bila limun pita. Ovaj kolač takvog pamtim i takvog želim da ga pamtim. Divne tanke korice[…]

    Read more...