nedelja, 26 decembar 2021 08:01

Sombor stipendira 35 studenata: Prednost za struke koje nedostaju

 

SOMBOR: Godinama unazad somborska lokalna samouprava pokušava da stipendijama budućim akademskim građanima obezbedi stručnjake za sve grane privrede i društva koji su deficitarni.

Tako su gradonačelnik Antonio Ratković i tek imenovana članica Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja Anita Stojakov, uručili ugovore studentima koje će Grad Sombor stipendirati tokom akademske 2021/2022. godine.

Podršku Grada imaće 35 studenata, koji će tokom 10 meseci primati po 12.000 dinara. Gradonačelnik je, tokom svog obraćanja studentima, istakao da je za lokalnu samoupravu obrazovanje i školstvo postavljeno vrlo visoko na lestvici prioriteta, te da je za Sombor, koji je više od tri veka svetionik obrazovanja na ovim prostorima, obavezujuće da, uprkos izazovima, ostaje dosledan ulaganju u poboljšanje uslova u kojima učenici i nastavnici svakodnevno rade.

- Ovo je već osma godina za redom od kako Grad kroz desetomesečne stipendije pruža finansijsku podršku onim studentima koji su pre svega svojim odličnim rezultatima postignutih tokom studija zaslužili, ali veoma značajan kriterijum je i vaša buduća struka, pogotovo ukoliko je ona nešto što je gradu nedostaje – rekao je Ratković, dodajući da se ove godine na konkurs prijavilo 76 sudenata, što je duplo više kandidata od predviđenog broja stipendija. - Ova činjenica nam kazuje da je svaka finansijska podrška itekako dobrodošla svakom studentskom buyetu i porodici studenta predstavlja svojevrsno olakšanje. Opredelili smo da mesečni iznos stipendije bude 12.000 dinara, a već za dan dva na vaše račune će biti uplaćene dve rate.

Ubrzo posle novogodišnjih praznika, u januaru, biće uplaćene još dve rate, tako da će od februara već ići redovne uplate mesec za mesec, obećao je gradonačelnik.

izvor:dnevnik.rs

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Poznato je da su u avionima smanjene količine kiseonika. Letenje avionom našim telima čini mnogo više od toga da nam uz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.