nedelja, 19 decembar 2021 07:47

Sombor: Školski čas na ledu za 100 dinara

 

SOMBOR: Da je prava zima, pre one kalendarske, stigla na zapad Bačke najbolji je pokazatelj već ustaljen početak rada klizališta na otvorenom, na najvećem somborskom Trgu Svetog Trojstva. Na veštačkoj ledenoj ploči dimenzija 15 sa 30 metara, već prvog dana bilo je klizača, ali to neće biti i jedina zabava za mlade i ne tako mlade u sezoni praznika.

Ovdašnja turistička organizacija, nakon prošlogodišnje pauze usled pandemije koronavirusa, ponovo je osmislila manifestaciju „Somborske zimske čarolije“, za koju je, prema rečima Zdenke Mitić, v.d. direktora TOGS, spremljen bogat program.

- Manifestacija, odnosno praznični program povodom Nove godine i  Božića je zvanično počela 16. decembra otvaranjem klizališta koje je centralni događaj za najmlađe sugrađane. Već imamo radionice koje organizuje Gradska biblioteka. Takođe, imaćemo radionice u saradnji sa Crvenim krstom, a pored toga i mnoga Udruženja građana i gradske ustanove su uključene u program pa ćemo imati zaista interesantne sadržaje za decu. Tu su i nastupi kulturno-umetničkih društava, nastupi horova, uključile su se sve organizacije koje imaju šta zanimljivo da pokažu - ističe Zdenka Mitić.

Deset smena na sličugama

Rad klizališta pod otvorenim nebom započinje svakog dana u 9.30 a zaljubljenici u ovaj zimski sport će biti u prilici da na ledu borave sve do 22.15  i to u deset smena po 45 minuta. Kako navode na sajtu ovdašnjeg SC „Soko“, koji i organizuje klizalište, deca uzrasta do 18 godina, studenti uz indeks i penzioneri će jedan školski čas na ledenoj ploči plaćati svega 100 dinara, dok će ostali korisnici za ovo zadovoljstvo morati da izdvoje 200 dinara, u šta je uračunato i iznajmljivanje klizaljki za sve one koji ih nemaju.

Kako kaže nedavno imenovana vršiteljka dužnosti direktorke somborske Turističke organizacije tokom narednih mesec dana njene sugrađane i sugrađanke očekuju brojni koncerti, a u Novu 2022. godinu na Trgu Svetog Trojstva uvešće ih bend „Van Gog“.

- Muzički program koji interesuje naše sugrađane startuje 23. decembra koncertom grupe „Kerber“, zatim će koncert 26. decembra imati  Ivan Milinković, a dan kasnije je nastup „Neozbiljnih pesimista“ i onda čekamo Novu godinu na trgu uz vatromet i koncert somborskog benda „Trilogy“, a nešto pre ponoći kreće koncert benda „Van Gog“- precizirala je Mitić.     

izvor:dnevnik.rs

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Prema podacima Interpola, globalna ilegalna industrija lažnih lekova najbrže je rastuća kriminalna delatnost na svetu sa...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.