petak, 17 decembar 2021 07:28

NOVA OPREMA ZA STOMATOLOŠKE ORDINACIJE DOMA ZDRAVLJA

Grad Sombor je iz budžeta za 2021. godinu obezbedio sredstva u iznosu od 8,5 miliona dinara za obnovu i opremanje stomatoloških ordinacija Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić“, kako u gradu, tako i u naseljenim mestima. Tim povodom, Stomatološku službu zdravstvene zaštite odraslih u ulici Kneza Miloša, gde je stigla nova oprema, obišli su danas članovi Gradskog veća Antonija Nađ Kosanović i Sava Dojić, zajedno sa direktoricom Doma zdravlja dr Emeše Uri.

 Kako bi se pacijentima pružila vrhunska usluga, obezbeđena je najsavremenija oprema i materijali u vidu devet novih stomatoloških stolica sa pratećom opremom. Nove stomatološke stolice raspoređene su u dečijoj stomatologiji Doma zdravlja u Mirnoj ulici, u osnovnim školama „Avram Mrazović“ i „Ivo Lola Ribar“, kao i u  Stomatološkoj službi zdravstvene zaštite odraslih.

 Član Gradskog veća za oblast omladine, dece, sporta i zdravstva Antonija Nađ Kosanović istakla je da su izdvojena sredstva i za reparaciju stomatoloških stolica koje su se do sada koristile.

 „Zamenjene stolice biće odnešene na reparaciju, zatim će biti raspoređene u stomatološkim ordinacijama u naseljenim mestima gde se pokazala potreba za zamenom. Na taj načun omogućićemo da u naseljeni mestima pri domu zdravlja, gde postoji mogućnost, da otvorimo stomatološke ordinacije i obezbedimo svima jednako dostupne stomatološke usluge“, rekla je Nađ Kosanović.

Direktorica Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ dr Emeše Uri istakla je da Grad Sombor treba da bude primer jer ulaže u zdravstvene ustanove, vidljive i velike investicije.

„Zadnji put takvu investiciju, ne ovolikog obima, ali recimo da je nekoliko novih stolica bilo zadnji put `86-te godine, tako da nismo samo mi zdravstveni radnici zahvalni gradu, nego verujem da će to i građani osetiti“ poručila je direktorica Doma zdravlja.

Slobodno vreme

Lifestyle

Fizička aktivnost je važna. Međutim, određena zdravstvena stanja, poput hipertenzije, mogu učiniti neke oblike vežbanja ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.