četvrtak, 16 decembar 2021 07:28

UMREŽAVANJE KREATIVNIH INDUSTRIJA U GRADU SOMBORU

U sklopu projekta “CREATIVE INDUSTRIES FOR NEW URBAN ECONOMIES IN THE DANUBE REGION – CINEMA” (“Uloga kreativnih industrija u novoj urbanoj privredi u Dunavskom regionu”, akronim CINEMA) planira se osnivanje jednog centra za kreativne industrije sa sedištem u Somboru, dok će drugi projektni partneri otvoriti centre slične namene u svojim matičnim zemljama (Nemačka, Austrija, Slovenija, Slovačka, Rumunija, Bugarska i Moldavija). Osim podsticaja na lokalnom nivou, očekuje se i značajan efekat umrežavanja širom Dunavskog sliva, među partnerima projekta i drugim zainteresovanim stranama. Projekat CINEMA će podići kapacitete svih uključenih strana, sa ciljem da se u celini podignu lokalni kapaciteti za inovacije u kreativnim industrijama. Ovo će biti postignuto kroz tzv. „pilot lokacije“, od kojih se jedna nalazi u gradu Somboru.

 

Ukupno trajanje projekta je 30 meseci, od 01. jula 2020. do 31.12.2022. godine a ukupna vrednost projekta je 2.249.073,50 evra. Budžet Grada Sombora u projektu je 73.495 evra.

 

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Fizička aktivnost je važna. Međutim, određena zdravstvena stanja, poput hipertenzije, mogu učiniti neke oblike vežbanja ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.