petak, 10 decembar 2021 08:09

NAJAVLJENA NOVA ULAGANJA U PROJEKTE U SOMBORU

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić posetio je danas Sombor gde je zajedno sa gradonačelnikom Antoniom Ratkovićem obišao kompaniju „GUMA S“ i industrijsku zonu, a održan je i sastanak u zgradi Gradske uprave.

Povod posete bio je nastavak zajedničke saradnje Grada Sombora i Pokrajinskog sekretarijata na novim projektima, kao i pregled realizovanih projekata u prethodnom periodu.

„Ideja Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu je da u predstojećoj godini radimo i podršku industrijskim zonama. S obzirom da su u budžetu Pokrajinskog sekretarijata predviđena sredstva od 300 miliona dinara za podršku industrijskim zonama, jer nam je ideja da imamo kompletno opremljene zone kako bismo spremno dočekali nove investitore. Sa novim investitorima otvaraju nam se i nova radna mesta“ rekao je Aleksandar Sofić.

Pokrajinski sekretarijat je u prethodnom periodu izdvojao sredstva za nova zapošljavanja, a jedna od kompanija koja je iskoristila te podsticaje je i privredno društvo „GUMA S“ koja je svoj rad nastavila na novoj lokaciji u somborskoj industrijskoj zoni, a u planu ima proširenje proizvodnje, što će doneti i dodatna zapošljavanja.

„GUMA S je preduzeće koje je ranijih godina na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za nova radna mesta apliciralo, gde su dobili sredstva u iznosu od 140 000 eura, odnosno nešto preko 16 miliona dinara, čime smo omogućili firmi koja je u tom trenutku zapošljavala 60 zaposlenih da obezbedi novih 35 zaposlenih lica, a danas smo videli da je ta firma i prevazišla taj broj“ istakao je pokrajinski sekretar.

Tokom obilaska industrijske zone predstavljeni su naredni infrastrukturni projekti, koji će omogućiti investitorima još bolje uslove za ulaganja u proizvodnju u Somboru.

„Predstavili smo projekte koji su nam od značaja za naredni period i drago mi je što je sekretar Sofić video sve ono što smo uradili u industrijskoj zoni uz pomoć Pokrajinske vlade i Grada Sombora u proteklim godinama i koji su naši planovi u narednim godinama“ rekao je gradonačelnik Ratković.

Gradonačelnik je poručio i da Grad Sombor ima jasnu viziju kako će nastaviti prekograničnu saradnju.

„Želimo u budućnosti da još puno velikih projekata realizujemo kroz prekograničnu saradnju i ono što smo zaključili je da je dobra stvar koju je pokrenula Pokrajinska vlada da se mapiraju i definišu svi projekti koji su urađeni u prethodnom periodu, da se definišu planovi od lokalne samouprave do lokalne samouprave i da se definišu prioriteti svakog grada ili opštine“ istakao je Ratković dodavši da Sombor ima iskustva, ima prioritete i da se nada novim uspesima na prekograničnim projektima.

Na današnjem sastanku razgovarali su i o procesu elektronske uprave i početku njegove primene, kao i narednim koracima za unapređenje jedinstvenog upravnog mesta u Somboru kako bi usluge za građane bile još jednostavnije i pristupačnije. Na sastanku su učestvovali i načelnica Gradske uprave grada Sombora Jelena Velebit, predstavnica kompanije „LANACO“ Radmila Zekić, kao i pokrajinski poslanici Vesna Tomić, Nada Mandić i Marko Marić.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.