nedelja, 05 decembar 2021 08:03

Privode se kraju ovogodišnji projekti participativnog budžetiranja

 

SOMBOR: Kako se primiče kraj godine, tako se završavaju ovogodišnji projekti takozvanog participativnog budžetiranja. Reč je o projektima koje su lane izabrali građani, a finansiraju se iz varoškog budžeta. Tako je Sava Dojić, član Gradskog veća za oblast finansija i privrede obišao završene projekte participativnog budžetiranja u gradskoj MZ Nova Selenča, kao i u Staparu i Doroslovu.

U jednoj od najgušće naseljenih gradskih mesnih zajednica koju karakteriše tip kolektivne stanogradnje, Novoj Selenči, postavljeni su stolovi za igranje šaha sa klupama i nadstrešnicom, dok su u Staparu obnovili fasadu, ogradu i kapiju zgrade Doma kulture. Za MZ Doroslovo završena je izrada projekta rekonstrukcije mosta, te je Dojić ovom prilikom uručio projektnu dokumentaciju predsedniku tamošnjeg Saveta MZ Nenadu Beliću .

- Trenutno se završavaju radovi još u MZ Venac i MZ Rastina, dok u mesnim zajednicama Aleksa Šantić i Gornja varoš tek treba da započnu radovi. Što se tiče sledeće godine, završeno je glasanje za projekte koje će grad finansirati u svakoj mesnoj zajednici, tako da će oni uskoro biti objavljeni i sa njihovom realizacijom počinjemo odmah na proleće sledeće godine - rekao je Dojić uz apel sugrađanima da čuvaju zajedničku imovinu na teritoriji grada Sombora.

- Pošto Grad Sombor ulaže velike napore da isfinansira sve projekte koje građani žele, molio bih sugrađane da se sa istom pažnjom odnose prema svemu onome što je grad učinio -  poručio je član Gradskog veća, a ovaj njegov apel je iniciran time što su nepoznata lica već natpisima naružila novopostavljene stolove za igranje šaha u MZ Nova Selenča.

izvor:dnevnik.rs

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.