subota, 04 decembar 2021 07:42

VELIKA AKCIJA OZELENJAVANJA SOMBORA NASTAVLJENA JESENJOM SADNJOM

Velika akcija ozelenjavanja na čitavoj teritoriji Grada Sombora, koja je započeta ove godine, nastavljena je jesenjom sadnjom u nekoliko gradskih ulica.

U Karađorđevoj ulici zasađeno je 50 sadnica kestena, a u Vojvođanskoj posađene su 102 sadnice, takođe ove vrste drveta. Na ovaj način nastavljena je sistemska obnova već postojećih drvoreda, sa novim sadnicama koje su uzgajane u rasadniku Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo“, za potrebe zamene i rekonstrukcije postojećih drvoreda.

Akcija obnove zelenila u gradu sprovedena je i u Školskoj ulici gde je posađeno 70 sadnica kerleuterije, a jedan potpuno novi drvored posađen je u ulici Vladike Nikolaja, uz dopunu postojećeg, gde je posađeno ukupno 31 sadnica vrsta javor i kuglasti jasen.

Završenu akciju sadnje na ovim lokacijama obišao je danas član Gradskog veća za oblast zaštite životne sredine Slobodan Stanić, a jesenja sadnja nastaviće se i narednih dana, kako u gradu, tako i u naseljenim mestima.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.