četvrtak, 02 decembar 2021 08:42

POLJOPRIVREDNA STRUČNA SAVETODAVNA SLUŽBA SOMBOR PROSLAVILA 65 GODINA RADA

Povodom proslave 65. godišnjice rada Poljoprivredne stručne savetodavne službe „Sombor“ (PSS) u Svečanoj sali zgrade „Županije“ danas je organizovan prijem za predstavnike PSS-a i njihove goste.

Prisutne je ispred Grada Sombora pozdravio gradonačelnik Antonio Ratković, čestitavši Poljoprivrednoj stručnoj službi „Sombor“ veliki jubilej.

„Verujem da je najveći deo odgovornosti za  prenošenje znanja u poljoprivredi baš na vama – savetodavnim službama, jer vaši stručnjaci imaju misiju da stignu do svakog poljoprivrednika kojem je potrebna pomoć. Obrazovanje i prenošenje znanja poljoprivrednicima jedini je mogući put za razvoj njihovog gazdinstva, kao i unapređenje proizvodnje“ poručio je gradonačelnik.

Pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević istakao je da su oni koji koriste  savete stručnih službi uspeli da unaprede svoju poljoprivrednu proizvodnju.

„Poljoprivredne savetodavne stručne službe su produžena ruka Ministarstva i Pokrajinskog sekretarijata, prvi na udaru sa poljoprivrednim proizvođačima i zato u zadnjih 4 – 5 godina imaju i veliku podršku i Ministarstva poljoprivrede i gospodina Nedimovića, a i Pokrajinskog sekretarijata, tako da su veoma potrebni i nama kao državi, ali i poljoprivrednim proizvođačima da svojim savetima pomognu da unaprede svoju poljoprivrednu proizvodnju“, rekao je Bogićević.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Milorad Malić naglasio je da su poljoprivredne stručne službe prve na terenu koje uviđaju koje su potrebe proizvođača.

„Vratili smo neke konkursne linije koje nisu bile u prethodnoj godini i povećali budžet gotovo za milijardu. Od osam milijardi koje su predviđen, imamo milijardu i 300 miliona namenjene upravo registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima širom Vojvodine i upravo ovakve službe na terenu, kojih ima 12 u Vojvodini, pomažu da realizujemo ta sredstva“, kazao je Malić.

Direktor PSS „Sombor“ Vladimir Sabadoš istakao je da je cilj službe da još više podigne nivo poljoprivredne proizvodnje na ovom području.

„Došle su naše kolege iz svih poljoprivredno-savetodavnih službi iz čitave Republike, od Kosovske Mitrovice do Subotice, Sente, Kikinde, i direktori i savetodavci. Nama je čast da im pokažemo naš grad, da im pokažemo sutra na savetovanju šta mi to radimo što je možda malo drugačije od ostalih, našu službu i šta planiramo dalje“, rekao je Sabadoš, najavivši da će zahvaljujući realizaciji novog evropskog projekta somborska služba uskoro na raspolaganju imati novi objekat što, će doneti i novine u njihovom radu.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

 Kako god to danas izgledalo, sa vremenske distance od 30, 40 i više godina, u bivšoj Jugoslaviji vozili su se različiti...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.