subota, 27 novembar 2021 05:10

Ambasadorka Severne Makedonije posetila Sombor

U zgradi Gradske uprave Sombor, zamenica gradonačelnika, Ljiljana Tica, danas je upriličila svečani prijem za ambasadorku Republike Severne Makedonije nj.e. Mihaelu Veselinov, predstavnike Udruženja Makedonaca ZBO „Pela“, kao i njihove stručne saradnike.

Ambasadorki su ovom prilikom predstavljeni istorija, kao i kulturni i turistički potencijali Sombora, a učesnici sastanka posebno su istakli dobru saradnju lokalne samouprave sa Udruženjem Makedonaca „Pela“.

Povod današnje posete ambasadorke Somboru jeste održavanje „Makedonske obrazovne nedelje“ u prostoru Mađarske građanske kasine u Somboru od 25. do 27. novembra, koju je organizovalo Udruženje „Pela“, uz podršku Ministarstva za ljudska i manjinska parva i društveni dijalog Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine/nacionalne zajednice Vlade Vojvodine i Grada Sombora.

Cilj projekta je popularizacija i promocija makedonskog jezika, istorije i kulture, kao doprinos očuvanju makedonskog identiteta, multinacionalnsti i multikulturalnosti ovih prostora.

izvor:025info.rs

 

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • BELA PITA

    Deserti 20. 01. 2022.

    BELA PITA Za nas je bela pita oduvek bila limun pita. Ovaj kolač takvog pamtim i takvog želim da ga pamtim. Divne tanke korice[…]

    Read more...