sreda, 24 novembar 2021 07:08

AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI 25. NOVEMBRA

Crveni krst Sombor, u saradnji sa partnerima iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, u četvrtak, 25. novembra 2021. godine organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će se odvijati u terminu od 09.00 do 13.00 časova u prostorijama Centra za edukaciju Crvenog krsta Sombor, na adresi Apatinski put broj 19.

Iz Crvenog krsta Sombor podsećaju da krv mogu da daju sve punoletne osobe (od 18 do 65 godina), koje su zdrave i dobro se osećaju i ukoliko zadovoljavaju granične vrednosti hemoglobina, koji se proverava na licu mesta. Osobe ženskog pola krv mogu dati svaka četiri meseca, dok osobe muškog pola krv mogu da daju svaka tri meseca.

Krv mogu dati i vakcinisane i nevakcinisane osobe ukoliko ispunjavaju gore navedene uslove. Lica koja su primila vakcinu Fajzer, Sinofarm ili Moderna, krv mogu dati odmah, dok lica koja su primila vakcinu Sputnik, ili Astra Zeneka krv mogu dati dve nedelje nakon primanja iste.

Pozivamo sugrađane da se odazovu na akciju dobrovoljnog davanja krvi, jer su zalihe na minimumu.

 

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Kinder toblerone

    Deserti 26. 11. 2021.

    Kinder toblerone Za kinder toblerone masa je ista kao kod rafaelo kuglice do dodavanja kokosa. Izuzimamo ga i dodajemo čokoladu. Divan ukus, drugačiji od[…]

    Read more...