četvrtak, 18 novembar 2021 15:17

Somborski srednjoškolci glasaju o trošenju para iz budžeta

SOMBOR - Grad Sombor treću godinu zaredom sprovodi proces participativnog budžetiranja u srednjim školama, čija je suština da đaci glasanjem izaberu jedan projekat za svoju školu koji finansira lokalna samouprava, a ove nedelje se glasa za projekte za sledeću godinu.
Glasanje organizuje grad Sombor sa USAID-om, a kako se navodi na gradskom sajtu, učenici su veoma zainteresovani za učestvovanje u projektu.

Glasanje, prema rečima člana Gradskog veća za finansije i privredu Sava Dojića, zapravo predstavlja uključivanje mladih u odlučivanje o trošenju para iz gradskog budžeta, kako bi oni to svoje pravo što više koristili i kasnije.

Projekti koji su izabrani lanjskim glasanjem završeni su u pet škola, a u toku je realizacija u Srednjoj školi „Sveti Sava“.

U Srednjoj poljoprivredno-prehrambenoj školi 10 učionica dobilo je nove „zebra“ zavese, Srednja ekonomska škola je dobila 6 novih računara, Srednja tehnička škola tri smart televizora i projektor.

U Gimnaziji „Veljko Petrović“ renoviran je ulaz, a učenici Srednje medicinske škole „Dr Ružica Rip“ medicinska znanja i veštine sticaće uz pomoć nove trening ruke za uzimanje krvi, davanje injekcija i infuzije, kao i simulator lutke za vežbanje zdravstvene nege.

izvor:rtv.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.