utorak, 02 novembar 2021 08:17

Završene devete Somborske muzičke svečanosti

 

SOMBOR: Deveto izdanje festivala “Somborske muzičke svečanosti” - SOMUS 2021 završeno je u nedelju koncertima stranih i regionalnih umetnika, koji su protekli u znaku klavira.

Najpre je u matine terminu u Svečanoj sali Gradske kuće italijanski duo Markeđani - Skjavo održao koncert pod nazivom ''''Crno-belo ogledalo''''.

Dvojica muzičara su priredila maestralni koncert svirajući dela Mocarta, Šuberta, Bramsa i Rosinija, što je oduševilo publiku, koja je ovacijama ispratila italijanske pijaniste.

Markeđani i Skjavo su zbog toga odsvirali čak četiri bisa.

Koncert “Veče velikih solista” na istoj lokaciji u potpunosti je opravdalo svoj naziv i na prigodan način zatvorio ovogodišnji SOMUS.

Makedonski pijanista Simon Trpčeski, koji je prvi put nastupio na SOMUS-u, briljirao je izvođenjem dela Šopena, Pulanka i Franka, u društvu soprana Jane Jovanović i flautistkinje Simonide Rodić, obe rodom iz Sombora.

Kako je publika aplauzom stalno vraćala pijanistu na binu, on je odsvirao i otpevao tradicionalnu makedonsku pesmu, kao i francusku šansonu posvećenu čuvenoj Edit Pjaf.

Devete “Somborske muzičke svečanosti” su još jednom dokazale da su jedan od najboljih domaćih festivala klasične muzike a grad Sombor je u četiri dana ugostio razne domaće muzičare i imena svetskog ranga, kao što su sestre Sanja i Lidija Bizjak - piano “Bizjak duo” i Kamerni orkestar “Muzikon”, koji su nedavno održali i koncert na Kolarcu u Beogradu.

 izvor:dnevnik.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Pevačica Olja Bajrami imala je kancer tri puta, a svaki put izašla je iz borbe za život kao pobednik. Pevačica Olja Baj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.