utorak, 02 novembar 2021 08:02

SOMBORSKI DOM UČENIKA, NAKON DECENIJU I PO, KONAČNO LEGALIZOVAN

 

Nakon puno godina i projekata, te dobijenih saglasnosti, somborski Dom učenika srednjih škola konačno je, ovih dana, dobio Rešenje o legalizaciji, koje mu je izdalo Odeljenje za prostorno planiranje, urbanizam i građevinarstvo Gradske uprave Sombora.

Problem datira još od perioda proširenja smeštajnih kapaciteta Doma, koje je trajalo od 1999. do 2006. godine, nakon čega nije ishodovana upotrebna dozvola.

-Tada je uklonjen ravni krov iznad drugog sprata i tu su izgrađene 24 sobe za smeštaj učenika, jedna učionica i četiri službene prostorije. Kada sam, 2016. godine, došao na čelo ustanove krenuli smo u legalizaciju. Napravili smo Glavni projekat zaštite od požara i u skladu sa smerenicama i upustvima iz njega izradili još pet projekata - arhitekture, električnih i mašinskih instalacija, sistema za automatsku dojavu požara i hidrotehničih instalacija. Na svih šest projekata dobili smo saglasnost MUP-a, objašnjava Dragan Dodić, direktor Doma učenika srednjih škola u Somboru.

Nakon izrade svih projekata i dobijenih saglasnosti uz pomoć Pokrajinske vlade i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine, kao i iz sopstvenih izvora, obezbeđena su sredstva za radove predviđene ovim projektima. Po njihovom završetku, Odeljenje za vanredne situacije somborskog MUP-a izdalo im je rešenje o ispunjenosti protivpožarnih uslova.

Porom je izrađen Izveštaj zatečenog stanja objekta, što je bio poslednji korak za izdavanje rešenja o ozakonjenju Doma učenika srednjih škola Sombor.

-Sve što je urađeno utiče na podizanje nivoa bezbednosti učenika, korisnika usluga Doma, što nam je svakako prioritet. Takođe, legalizacijom ustanove otvara se mogućnost kapitalnog ulaganja u zgradu, jer više ne postoje prepreke za izdavanje građevinske dozvole. U budućnosti ćemo nastojati da unapredimo ustanovu u svakom segmentu, posebno uslove za boravak učenika, naglašava direktor Dodić.

Somborski Dom učenika ima 89 jednokrevetnih, dvokrevetnih i trokrevetnih soba, sa ukupno 254 ležaja. Sve sobe su prve kategorije, imaju svoje kupatilo, centralno grejanje i bežični internet.

izvor:apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Društvene mreže često promovišu zdravstvene trendove koji se predstavljaju kao revolucionarni, ali naučnici upozoravaju ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.