nedelja, 31 oktobar 2021 07:51

Jubilarno 50. izvođenje „Tartifa“ u Narodnom pozorištu Sombor

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Sombor predstava TARTIF će večeras biti odigrana jubilarni 50. put.

Predstava „Tartif“, autorski projekat Igora Vuka Torbice, rađena je po motivima originalne Molijerove drame, nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta, Novi Sad. Predstava ukazuje na našu moralnu slabost, izmanipulisanost zbog nametnutog osećaja krivice, na naše pristajanje na neprihvatljive uslove života, potičinjenost, glupost i laž. U predstavi igraju Saša Torlaković, Hana Selimović, Ninoslav Đorđević, Tijana Marković, Marko Marković, Biljana Keskenović, Danica Grubački, Marko Savić, Dušan Vukašinović, Nemanja Bakić, Milorad Kapor, Dragana Šuša/Milijana Makević.

Narodno pozorište Sombor sa predstavom „Tartif“ učestvovalo je na festivalima u Kragujevcu, Zrenjaninu, Šapcu, Aleksandrovcu, Užicu, Mladenovcu, Beogradu, kao i na festivalima u Sarajevu, Banjaluci, Baru i u Sofiji. U svojoj prvoj godini postojanja, „Tartif“ je osvojio preko 20 nagrada na festivalima u zemlji i regionu.

Bijenalnom Nagradom za režiju „Bojan Stupica“ za 2019. godinu nagrađena je režija predstave „Tartif“ po motivima originalne Molijerove drame, autorski projekat reditelja Igora Vuka Torbice, realizovan u koprodukciji Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta, Novi Sad.

Prvo sledeće izvođenje predstave „Tartif“ biće u okviru festivala „Naši dani“ u Beogradskom dramskom pozorištu u Beogradu, 2. novembra 2021. godine.

izvor:rs.n1info.com

Slobodno vreme

Lifestyle

Društvene mreže često promovišu zdravstvene trendove koji se predstavljaju kao revolucionarni, ali naučnici upozoravaju ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.