četvrtak, 28 oktobar 2021 08:00

MINISTAR PROSVETE, NAUKE I TEHNOLOŠKOG RAZVOJA POSETIO SOMBOR

Potpredsednik Vlade Republike Srbije, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić sa saradnicima posetio je danas Sombor, gde se, u zgradi Županije, sastao sa gradonačelnikom Antoniom Ratkovićem, njegovim stručnim saradnicima, načelnicom Školske uprave, predsednicima aktiva direktora osnovnih i srednjih škola, kao i direktorom Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju i direktoricom Predškolske ustanove.

Gradonačelnik je ocenio sastanak, tokom kog su upoznali ministra sa sistemom obrazovanja u Somboru, kao veoma uspešan.

„Svakako da ćemo i u budućnosti raditi na unapređenju obrazovanja u našem gradu. Mi u lokalnoj samoupravi pripremamo polako i budžet za 2022. godinu i svakako da će oblast obrazovanja sigurno biti povećana u odnosu na prethodnu godinu, jer želimo da kako objekte, tako i kabinete u određenim školama i boravke i u 2022. godini opremamo i rekonstruišemo. Ja se najiskrenije nadam da ćemo i kod Ministarstva i ostalih institucija biti uspešni na konkursima u narednoj godini i da ćemo mnoge projekte za koje imamo spremne projektno-tehničke dokumentacije sa građevinskim dozvolama realizovati“ rekao je Ratković.

Ministar Ružić je istakao da je Sombor grad obrazovanja, grad kulture i grad koji ima jedan odličan pristup rešavanju svih važnih problema u obrazovnom sistemu.

„U Somboru imamo i Pedagoški fakultet, imamo i 19 osnovnih škola, imamo zaista reprezentativne srednje stručne škole, imamo predškolsku ustanovu koja ima 32 objekta, imamo dom učenika, dakle govorimo o jednom malom obrazovnom sistemu, koji zaista odlično funkcioniše, ali kome svakako treba pomoći i ono što jeste naša intencija da u dogovoru sa rukovodstvom grada sagledamo koji su to prioriteti u pogledu određenih infrastrukturnih radova, na nekim od školskih objekata i naravno, da iznađemo rešenje kako da svedemo listu čekanja za predškolce na minimum, ili na nulu što bi bilo idealno. Tu se već priprema i radi sa Fondacijom „Novak Đoković“ koja je na tom projektu zajedno sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Očekujem da će naši razgovori biti plodotvorni i da ćemo vrlo brzo, već s proleća iduće godine imati čime da se pohvalimo u pogledu realizacije nekog infrastrukturnog projekta“, poručio je ministar Ružić.

Nakon sastanka, upriličena je i poseta Osnovnoj školi „Avram Mrazović“ i objektu Predškolske ustanove „Vera Gucunja“ u Sportskoj ulici u Somboru.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Pevačica Olja Bajrami imala je kancer tri puta, a svaki put izašla je iz borbe za život kao pobednik. Pevačica Olja Baj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.