sreda, 27 oktobar 2021 08:08

Treća doza vakcine u Somboru

Dom zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ iz Sombora obaveštava sve građane grada Sombora i naseljenih mesta, koji su vakcinisani sa dve doze protiv COVID -19, da mogu primiti i treću dozu vakcine.

Buster doza vakcine protiv COVID-19 primenjuje se kod svih osoba kod kojih je završena vakcinacija drugom dozom i to:

  1. Najmanje pet meseci od davanja druge doze, kod osoba koje su prethodno primile dve doze vakcine Pfizer-BioNTech, Gam-COVID-Vak, Sputnjik, Astra Zeneca.22. Nakon najmanje četiri meseca od 2.davanja druge druge doze, kod osoba koje su prethodno primile dve doze vakcine Sinopharm (Kineska).
    3. Pacijentima kojima vrsta osnovne bolesti uslovljava način i vrstu vakcinacije, sve informacije o tome mogu dobiti kod izabranog lekara, specijaliste ili na Vakcinalnom punktu.

Svi građani koji žele da prime treću dozu vakcine mogu da se obrate na broj telefona 064/ 069 82 47 ili lično, odlaskom na Vakcinalni punkt gde će dobiti informaciju o terminu vakcinacije trećom dozom.

Vakcinalni punkt se nalazi u objektima Zatvorenog gradskog bazena u Somboru, Apatinski put bb, a termini rada su svakog radnog dana i subotom, od 08 do 15 časova.

Ostavlja se mogućnost građanima koji se vakcinišu, da sami izabere vrstu vakcine.

izvor:025info.rs

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Da li ste se ikada zapitali kako je izgledala prva web stranica u istoriji interneta, te čemu je služila? Prvi web sajt...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.