petak, 22 oktobar 2021 08:17

Obeležen Dan oslobođenja Sombora: Oktobarska nagrada dr Hlodiku

 

SOMBOR: Proslava Dana oslobođenja Sombora, dana kada se 21. oktobra 1994. godine Sombor izborio za slobodu u Drugom svetskom ratu, održana je u Svečanoj skupštinskoj sali zgrade Županije.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, čestitao je sugrađanima praznik i tokom svog obraćanja prisutnima, poručio je da je najbitnije da se novim generacijama prenese poruka o užasima fašističkog terora koji nikada  više ne smeju da se ponove.

Polaganjem venaca na spomenike boraca odali smo počast znanim i neznanim junacima. Oni su pre svega bili ljudi, koje je zadesilo jedno od najgorih užasa u našoj istoriji. Sigurno je da su osećali strah i neizvesnost, ali jača od svega toga bila je njihova hrabrost i vera u slobodu i moje je zadovoljstvo i čast što imam priliku da im na ovaj način iskažem svoju najdublju zahvalnost što nisu poklekli, zahvalnost u ime svih sadašnjih i budućih generacija!, istakao je Ratković.

Kako se navodi na ajtu Grada, ispred SUBNOR-a Sombor, predsednik Petar Grabež poručio je da ovo udruženje danas ima važnu ulogu u čuvanju sećanja na Drugi svetski rat i sve one koji su dali svoje živote za slobodu.

Gradonačelnik je uručio zahvalnice članovima SUBNOR-a Srbije Željku Milojeviću iz Mesnog udruženja Kljajićevo, Đurađu Milanoviću iz Gradskog odbora Sombor i Zdravku Subotiću članu predsedništva SUBNOR-a Srbije.

 

Ovogodišnja Oktobarska nagrada grada Sombora dodeljena je doktoru Zdravku Hlodiku, koji je, kako se ističe, ovo priznanje zaslužio požrtvovanim radom i nesebičnosti u prevenciji i lečenju stanovništva grada Sombora, što je naročito pokazao u borbi protiv Sars Cov-2 virusa.

Dr Zdravko Hlodik se zahvalio na priznanju i ovom prilikom pozvao sugrađane da se vakcinišu, istakavši da je to jedini put da se pobedi virus.

Na svečanoj akademiji  povodom  Dana oslobođenja Sombora nastupili su učenici Muzičke škole „Petar Konjović“ i učenice Gimnazije „Veljko Petrović“.

izvor:dnevnik.rs

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.