utorak, 12 oktobar 2021 07:45

UBICA OSTAO NEOTKRIVEN Milicu (16) monstrum ubio dok se noću sa slušalicama u ušima vraćala kući

Milica Barašin (16) pre 11 godina izbodena je nožem nadomak svoje kuće u Subotici

 

Navršilo se 11 godina otkako je u večernjim časovima, nadomak svoje kuće u Subotici, pored pruge kojom vozovi idu za Sombor, ubijena šesnaestogodišnja Milica Barašin. I dalje nepoznati zločinac, velikim oštrim nožem devojčicu je ubo više puta u grudi, a potom joj prerezao vrat.

Miličino telo pronašao je jedan od prolaznika, a posekotine koje je imala na rukama i odsečen kažiprst, kažu oni koji se razumeju u forenziku, ukazuju na to da se žestoko branila od napadača.

Milica se te kobne večeri 7. oktobra 2010. godine vraćala iz centra grada u kom je bila sa drugaricama na piću. Veći deo puta prelazila je sama jer niko od njenih drugarica ne stanuje u naselju u kojem je Miličina porodica našla dom po dolasku iz Sombora. U ušima je imala slušalice, piše "Politika".

Na mestu sa kojeg se jasno vidi kuća u kojoj je živela sa majkom, bakom i dekom, s leđa joj je prišao nepoznati muškarac i napao je. Nije je opljačkao, niti seksualno uznemirio. Ubio je i pobegao.

Dostupni podaci pokazuju da je napadač bio desnoruk i da je pokušao da sakrije svoje lice navlačeći kapuljaču na glavu.

Njena majka Svetlana Simendić polako gubi nadu da će ubica njene devojčice ikada biti otkriven. Niko je više i ne zove.

– Niti ko priča o tome, niti je koga briga. Čast izuzecima, ali niko nikada nije pozvao da pita nešto, a kamoli policija. Mislim da su odavno digli ruke, jer mi je rečeno da ne mogu da utvrde motiv ubistva. U početku sam se nadala i da će neko nešto da javi, ali više ne. Sve mi to liči na san... Više ni ne idem u policiju, niti ja imam šta da ih pitam, niti oni šta da mi kažu – priča majka tragično nastradale devojčice.

O identitetu zločinca se svih ovih godina samo nagađalo. Nijedna zvanična informacija nije stigla do neutešne majke, ni javnosti.

– Dok sam odlazila u policiju sve što su mi govorili u meni je budilo lažnu nadu. Zato ne želim više uopšte da se nadam i da mi bude loše. Pomirila sam se sa sudbinom. Verujem da im je ubica umakao i da će ga pronaći jedino ako se ili sam oda ili počini novi zločin, s obzirom na to da imaju njegov DNK i da poređenjem mogu da ga identifikuju – dodaje Svetlana Simendić.

Društvene mrežeSvetlana Simendić
Svaka informacija o nekom ubistvu Svetlanu duboko potrese. Dok se ne otkrije počinilac, razmišlja o tome da je, možda, baš on ubio njenu Milicu.

– Toliko je tragedija oko nas. Svaka me dira. Prošle godine su mi pisale dve devojčice, imaju po 13 godina, išle su uz prugu i posetile su mesto gde je Milica ubijena i čak su uredile taj prostor, počupale travu. Ne znam ko su, imale su samo tri godine kada se ubistvo desilo.

Svetlani je najteže u danima godišnjice smrti njene mezimice. Na dan ubistva odlazi na somborsko groblje gde počiva Milica i dugo ostane. Obavezno ponese buket koji čini onoliko ruža koliko bi njena ćerka te godine napunila godina. Ove je, kaže, ponela jednu ružu više.

– Okružena sam njenim slikama i uspomenama koje sam, pored srca, sačuvala i u njenoj sobi. Zločinac joj nije dozvolio da doživi najlepše godine, da ima decu. Bol se ne smanjuje. Nikada mi neće biti jasno zašto je neko Milici prekinuo mladost – kroz suze priča Svetlana Simendić.

izvor:alo.rs

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • KOLAČ JAJE NA OKO

    Deserti 18. 10. 2021.

    KOLAČ JAJE NA OKO Uskršnja nedelja nam počinje ovim receptom! Pripremila sam vam nekoliko jednostavnih recepata za koje vam neće trebati mnogo vremena, ali biće i[…]

    Read more...