utorak, 12 oktobar 2021 07:42

U Somboru srušena tri državna rekorda u dizanju tegova za seniorke

SOMBOR - Proteklog vikenda u Somboru na pojedinačnom prvenstvu Srbije u dizanju tegova za seniorke i veteranke, nastupilo je 29 takmičarki iz 10 klubova koje su se takmičile u 9 težinskih kategorija.
Oborena su tri državna rekorda. U seniorskoj konkurenciji juniorska evropska prvakinja iz Finske, Radmila Zagorac (49 kg) pomerila je seniorski državni rekord u izbačaju za tri kilograma, sa 81 na 84 kilograma. Na proteklom državnom šampionatu pravo nastupa u seniorskoj konkurenciji imale su I naše najbolje juniorke. U težinskoj kategoriji do 59 kilograma Lenka Bursać je popravila državni rekord u trzaju za kilogram, sada on iznosi 58 kilograma, dok je Tina Pelajić u istoj težinskoj kategoriji, ali u disciplini izbačaj postavila novi državni rekord sa podignutim 71 kilogramom.

“Bilo je veoma zanimljivo jer je ovogodišnji državni šampionat ukrasilo nekoliko međusobnih duela gde su bukvalno kilogrami odlučivali pobednice. Naša iskusna takmičarka Verica Dušanić pokazala je da joj u njenoj kategoriji nema premca. Mlada Tina Pelajić osvojila je drugo mesto i vinula se u sami vrh ovog našeg sporta u ženskoj konkurenciji, dok je Anđela Erdelj osvojivši četvrto mesto najavila u budućnosti zapaženije rezultate” – kaže trener Kluba dizača tegova Radničkog iz Sombora, domaćina ovogodišnjeg šampionata za seniorke, Petar Rang.

Najbolje seniorke po kategorijama:

49 kg Radmila Zagorac, 8. mart Irig,

55 kg Tamara Arunović, Partizan Beograd

59 kg Tina Alijević, Spartak Subotica

64 kg Aleksandra Prokić, Naisus Niš

71 kg Ana Ilić, Niš iz Niša

76 kg Verica Tomić, Radnički Sombor

81 kg Dijana Mladenović, Legionari Niš

87 kg Una Kranjc, 8. mart Irig

Preko 87 kg Aleksandra Ivanović, Partizan Beograd.

Veteranke:

59 kg Aleksandra Milošević, Naisus Niš,

71 kg Ljiljana Čikoš, Spartak Subotica i

81 kg Jelena Đekić, Jedinstvo Stara Pazova

Tehnički organizator Prvenstva Srbije za dizanje tegova za seniorke bio je somborski Klub dizača tegova Radnički, uz pomoć Sportskog centra Soko i našeg Nacionalnog saveza za dizanje tegova.

izvor:rtv.rs

 

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • KOLAČ JAJE NA OKO

    Deserti 18. 10. 2021.

    KOLAČ JAJE NA OKO Uskršnja nedelja nam počinje ovim receptom! Pripremila sam vam nekoliko jednostavnih recepata za koje vam neće trebati mnogo vremena, ali biće i[…]

    Read more...