utorak, 12 oktobar 2021 07:40

Žene u crnom: Pripadnici Narodne patrole su batina u rukama vladajućeg režima

Žene u crnom najoštrije osuđuju postupak fašističke organizacije Narodna patrola, koja je sinoć plakatima oblepila Sombor, pozivajući na linč ljudi (posebno onih nesrpskog imena) koji pomažu izbeglicama i migrantima tako što im nude smeštaj, navodi se u saopštenju ove nevladine organizacije.

Na plakatima, ukazuju Žene u crnom, pored lica i podataka građana i građanki kojima se ovim postupkom crta meta na čelo, stoji i tekst: „Somborci, ovu su vaše komšije koje nelegalno iznajmljuju migrantima smeštaje. Zbog sopstvene zarade učestvuju u nagomilavanju istih u vašem gradu“.

Ovom prilikom Žene u crnom podsećaju da su pripadnici Narodne patrole samo batina u rukama vladajućeg režima, koju isti koristi kada mu je to potrebno, ne bi li se obračunao sa političkim neistomišljenicima ili izbeglicama i migrantima.

„Takođe, podsećamo da je ova grupa odgovorna za širenje lažnih vesti, dezinformacija protiv migranata i izbeglica, a koje imaju za cilj širenje antimigrantske politike. Nadležne institucije Republike Srbije imaju obavezu da zaštite kako građane i građanke Sombora, tako i sve one ljude koji bežeći od rata i nemaštine prolaze kroz Srbiju. Takođe, nadležne institucije imaju obavezu da procesuiraju sve one odgovorne grupe i pojedince koji pozivaju na nasilje“, ističe se u saopštenju Žena u crnom.

izvor:danas.rs

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • KOLAČ JAJE NA OKO

    Deserti 18. 10. 2021.

    KOLAČ JAJE NA OKO Uskršnja nedelja nam počinje ovim receptom! Pripremila sam vam nekoliko jednostavnih recepata za koje vam neće trebati mnogo vremena, ali biće i[…]

    Read more...