četvrtak, 07 oktobar 2021 07:57

U Somboru 490 obolelih, u Kuli 324, u Odžacima 206, Apatinu 124

SOMBOR - RFZO obezbedio je dovoljan broj besplatnih testova za određivanje količine antitela u krvi kod osoba koje su vakcinisane ili prebolele korona virus, a upute za besplatno testiranje daju izabrani lekari koji su dobili dopise, navode za RTV u somborskoj Kovid ambulanti. Virus u Zapadnobačkom okrugu i dalje cirkuliše, pa je tako prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje u Somboru 490 obolelih, u Kuli 324, u Odžacima 206 i Apatinu 124.
U Somboru, Apatinu, Odžacima i Kuli na korona virus pozitivno je više od 1.100 građana, a revakcinisano preko 64.000. U somborskoj Kovid ambulanti ističu da su stigli besplatni testovi za utvrđivanje antitela, da treću dozu vakcine dnevno primi oko 50 građana, a primetno je da na prvu dozu dolazi sve više mladih.

Dr Zdravko Hlodik, koordinator masovne imunizacije u Somboru: „Vest dana za građane je da je RFZO obezbedio dovoljan broj testova za određivanje količine antitela u krvi kod osoba koje su vakcinisane ili prebolele korona virus. Svi izabrani lekari su dobili dopis zapravo mogu upućivati osiguranike, koji su vakcinisani ili su preboleli koronu, na testiranje da bi oni utvrdili nivo antitela u krvi i znali u skladu sa tim da se ponašaju, u smislu vakcinacije ili nekih drugih zdravstvenih potreba, a ističem da su ti testovi besplatni“.

Dr Gordana Cvetić, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Somboru: „U Somboru je revakcinisano 31.132 građana, u Apatinu 8.655, u Kuli 13.188, dok je u Odžacima 9.781 građanin. Što se tiče treće doze, u Somboru je primilo 7.042 osobe, u Apatinu 1671, u Kuli 1.797, dok je u Odžacima buster dozu primilo 1.600 ljudi“.

I pored pandemije, robna razmena ima značajan porast, navode u Privrednoj komori Srbije.

Mihalo Maćuš, koordinator za privredu u RPK Sombor: „Imamo značajan rast robne razmene, tako da je ona za 2021. godinu u odnosu na prošlu, na nivou Srbije za prvih osam meseci veća za 26 odsto. Takođe se to odnosi na naš okrug“.

Nadležni lekari ističu da virus i dalje intenzivno cirkuliše, da je neophodno poštovanje svih mera i dodaju da je na nivou Zapadnobačkog okruga preko 12.100 građana primilo buster dozu, dok njih skoro 1.900 čeka revakcinu.

Na teritoriji grada Sombora podeljeno je 73.386 doza, a to podrazumeva sve tri date doze.

izvor:rtv.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Cene u Grčkoj u 2024. prate trend u Evropi i kao i u svim drugim zemljama, i ove godine su neznatno više nego prethodnih...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.