utorak, 05 oktobar 2021 09:09

Održana "Dečija pijaca" u okviru Dečije nedelje u Somboru

SOMBOR - Prva sedmica meseca oktobra rezervisana je za "Dečiju nedelju", nacionalnu manifestaciju koja se realizuje svake godine u cilju poboljšanja položaja deteta. Tom prilikom, u Osnovnoj školi "Dositej Obradović" u Somboru prvog dana održana je dečija pijaca, koja je bila veoma posećena.

"Prodavali smo domaće sapune, koje smo pravili u školi sa nastavnicom. U njih smo stavili lavandu ili ulje kantariona, prodavali smo ih po ceni od 50, 80 i 100 dinara", rekao je Aleksa Paštrović, učenik sedmog razreda Osnovne škole "Dositej Obradović" iz Sombora.

"Ja sam prodavala garderobu, moja drugarica Lena je prodavala igračke, a Taša je imala puno različitih stvari za prodaju", rekla je Lena Tošić, učenica četvrtog razreda.

"Prvu stvar koju sam prodala je šljokičasti konj i zaradila sam 200 dinara", ispričala je Taša, učenica četvrtog razreda.

"Ja sam prodala dve LOL lutkice za 100 dinara i ići ću da kupim nešto kod drugarice Jovane na štand", rekla je Lena, učenica četvrtog razreda.

Tokom trajanja Dečije nedelje biće organizovani brojni događaji, pa će tako najmlađi Somborci uživati u pozorišnim predstavama, crtanim filmovima u bioskopu, kao i u pravljenju frizure.

U Predškolskoj ustanovi "Vera Gucunja" u Somboru najavili su maskenbal za najmlađe.

izvor:rtv.rs

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Kinder toblerone

    Deserti 26. 11. 2021.

    Kinder toblerone Za kinder toblerone masa je ista kao kod rafaelo kuglice do dodavanja kokosa. Izuzimamo ga i dodajemo čokoladu. Divan ukus, drugačiji od[…]

    Read more...