sreda, 29 septembar 2021 09:09

Koncert orkestra "Amoroso" u KC "Laza Kostić" u Somboru

SOMBOR - Koncert Kamernog orkestra "Amoroso" održaće se večeras u 20 časova u Velikoj sali Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor, obaveštavaju iz KC Sombor.
Kamerni orkestar „Amoroso“ iz Leskovca jedan je od retkih kamernih ansambala na teritoriji Republike Srbije koji funkcioniše dugi niz godina.

U 2021. godini realizuje svoju 20. koncertnu sezonu pod nazivom „Klasika u fokusu“ zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Leskovca kroz sufinansiranje projekata iz oblasti kulture.

Formiran marta 2002. godine pod pokroviteljstvom UNDP i Grada Leskovca aktivnostima i nivoom izvođenja KO „Amorozo“ zauzeo je veoma značajno mesto u kulturnom životu grada, regiona i Republike.

U sredini u kojoj postoji i postojala je bogata tradicija vokalnog muziciranja, jedini je profesionalni orkestar sa repertoarom koji podrazumeva dela klasične muzike koja su deo svetske kulturne baštine.

Ansambl je održao veliki broj koncerata na najprestižnijim koncertnim podijumima našeg kulturnog prostora, a promoviše i predstavlja umetničku produkciju i na međunarodnim gostovanjima.

Na brojnim koncertnim podijumima u Leskovcu, Srbiji i inostanstvu izvedeno je preko 300. dela od baroka do XXI veka.

Grad Leskovac je Kamernom orkestru „Amoroso“ dodelio najznačajnije priznanje Oktobarsku nagradu – medalju zbog izuzetnog doprinosa razvoju muzičke kulture u Leskovcu i promociju Leskovca širom Srbije i sveta tokom petnaestogodišnjeg uspešnog rada za 2017. godinu.

Mnogobrojne pozitivne kritike najbolji su pokazatelj kvaliteta.

O Kamernom orkestru „Amoroso“ rekli su da je:

... ansambl velikog umetničkog potencijala. Njihove umetničke interpretacije krase poznavanje i preciznost različitih umetničkih stilova, velika spontanost, iskrena i duboka emotivnost, kao i tehnički virtuozitet. Kao poseban kvalitet ovog ansambla izdvaja se njegova zvučna boja, tako značajna, a tako retko dostignuta kod drugih orkestarskih sastava...

... Članovi ansambla emituju sa podijuma vedrinu, duhovitost, polet i radost, i sva svoja osećanja uspevaju da prenesu i na publiku...

... Leskovački ansambl dokazuje pre svega da je moguće imati ovakav orkestar na lokalu, da je moguće imati i šire ambicije te nastupati i u drugim sredinama, da je, kao i svuda u svetu, važno praviti programe sa decom i za decu kako bi im se jedna umetnička oblast približila i dopala, i najzad, ali nikako na poslednjem mestu, kako je sve moguće raditi kvalitetno iako mirno, ozbiljno i uporno...

 izvor:rtv.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Kome se obraćamo ukoliko imamo primedbe na ponašanje lekara i sestara? Da li u domovima zdravlja u Srbiji postoji zašti...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.