nedelja, 19 septembar 2021 07:21

Više od 70 migranata čistilo izletište "Šikara" u Somboru

SOMBOR - "World cleanup day", svetski dan "Očistimo svet", organizuje se u celom svetu svake treće subote u septembru. Cilj je podizanje ekološke svesti kod građana, tako što organizatori širom sveta organizuju akcije čišćenja. Jedna takva akcija održala se u Somboru.
Više od 70 migranata iz prihvatnog centra u naselju Šikara u Somboru, zajedno sa volonterima Crvenog krsta I radnicima JKP "Čistoća", uzeli su učešće u akciji "Očistimo svet". Tom prilikom stari sjaj vratili su izletištu "Šikara" u Somboru.

"Ovo danas je odlična akcija, koja je okupila sve nas ovde. Hteo bih da se zahvalim srpskoj vlasti i ljudima koji su došli da nam pomognu. Mi ovde svakodnevno provodimo vreme, vidimo da je prljavo i odazvaćemo se svaki put kada se organizuju akcije čišćenja, uz kese i rukavice. Vremenom bismo i sami mogli da se organizujemo i da čistimo. Bitno je čistiti ovu livadu", rekao je Zerdaš Abde, migrant iz Sirije.

JKP "Čistoća" je ove godine prvi put uzelo učešće u akciji "Očistimo svet" kao organizator događaja, a podržali su ih Komesarijat za izbeglice i migracije i Crveni krst iz Sombora.

"Izabrali smo ovu lokaciju, jer se tu nalazi prihvatni centar za migrante. To je dovelo do toga da Šikara ni približno nije odraz Sombora, jednog od najčistijih gradova u region", rekla je Jovana Lazić iz JKP "Čistoća" Sombor.

"Pored nas iz Crvenog krsta Sombor, uključio se i izuzetno veliki broj migranata i mislim da bi ovakve akcije trebalo češće organizovati, jer oni se već nalaze kod nas u Somboru i treba da se priključe i našim i drugim akcijama, koje organizujemo u našem gradu", rekla je Biljana Klipa, sekretarka Crvenog krsta u Somboru.

Akcija "Očistimo svet" sprovodi se u svim državama sveta, a cilj je da se pokaže da se zajedničkim radom može doprineti čistijoj i zdravijoj životnoj sredini.

izvor: rtv.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.