Evropska nedelja mobilnosti u Somboru Evropska nedelja mobilnosti u Somboru
četvrtak, 17 septembar 2020 06:42

Evropska nedelja mobilnosti u Somboru

Grad Sombor i ove godine obeležiće nizom aktivnosti Evropsku nedelju mobilnosti, koja se održava pod motom „Nula emisija za sve“ i nosi poruku važnosti smanjenja zagađenja vazduha.

Grad Sombor u saradnji sa Savetom za zdravlje, Zavodom za javno zdravlje i Crvenim krstom organizovao je danas prvu aktivnost – promociju zdravog života u okviru koje su se sugrađanima na glavnoj ulici u Somboru kroz različite segmente predstavili saveti koji mogu povoljno da utiču na njihovo zdravlje. Tokom narednih dana, u okviru Nedelje mobilnosti, u Somboru će biti organizovane promocije za bicikliste, fitnes časovi, promocija inkluzivnog igrališta, kajak vožnje, a u utorak 22. septembra pozivamo sve sugrađane da se uključe i daju svoj doprinos Danu bez automobila, tako što će tog dana voziti bicikl, ili ići pešice.

U sve ove aktivnosti uključena je i član Gradskog veća za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva Antonija Nađ Kosanović, koja je ovom prilikom istakla da je cilj da se putem Nedelje mobilnosti podigne svest kod građana kako bavljenje sportom doprinosi celokupnom zdravlju i koje su sve dobrobiti kada se više koriste prevozna sredstva koja iziskuju fizičku aktivnost i ne zagađuju životnu sredinu.

„Svi zainteresovani učesnici će imati mogućnost da se oprobaju u različitim fizičkim aktivnostima, naravno, vodeći računa o epidemiološkim merama. Kroz Sportski savez grada Sombora i Sportski centar Soko lokalna samouprava odvaja određena sredstva kako bi omogućili svima našim sugrađanima da se bave sportom i da budu fizički aktivni, jer znamo da fizička aktivnost najbolje utiče na celokupno zdravlje čoveka“ rekla je Antonija Nađ Kosanović i dodala da je cilj današnje aktivnosti da se u razgovoru sa sugrađanima i podelom flajera promovišu zdravi stilovi života i zdrave navike.

U okviru Evropske nedelje mobilnosti organizovana je i anketa na temu fizičke aktivnosti i navika koju možete da popunite na sledećem linku: https://www.sombor.rs/gradska-uprava/javno-zdravlje/evropska-nedelja-mobilnosti-2020/

U ovogodišnje obeležavanje Nedelje mobilnosti koje traje od 16. do 22. septembra uključilo se 29 gradova i opština širom Srbije, koji za cilj imaju da što više građana potaknu na aktivnosti koje će poboljšati njihovo zdravlje i zdravlje celokupnog društva.

Slobodno vreme

Lifestyle

Dr Debora Li, ginekolog, kaže da od sto ljudi kod kojih je dijagnostikovan kancer, njih 38 će patiti od umerenog do jako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.