MURAL U ČAST PRIRODE: Oslikana zgrada osnovne škole u Bačkom Monoštoru kod Sombora Oslikana zgrada osnovne škole u Bačkom Monoštoru kod Sombora
četvrtak, 17 septembar 2020 06:41

MURAL U ČAST PRIRODE: Oslikana zgrada osnovne škole u Bačkom Monoštoru kod Sombora

ZAHVALjUJUĆI Udruženju građana „Bodrog“ iz Bačkog Monoštora, kod Sombora, i uz finansijsku podršku fondacije „Ana i Vlade Divac“, grupa slikara ovih dana je na zgradi Osnovne škole „22.oktobar“ u ovom mestu oslikala mural posvećen biljnom i životinjskom svetu Rezervata prirode „Bačko Podunavlje“, čiji je centar u Bačkom Monoštoru. Projekat nosi naziv „Možemo i mi“.
- Umetnici Nenad Stojkov, Sonja Mirić, Milica Stojković i Dragan Stanković motivima podunavske faune oslikali mural površine 60 kvadratnih metara- pojašnjava dr Dalibor Forgić, jedan od najaktivnijih članova UG „Bodrog“.

Kako kažu, radili su čak i noću kako bi ova slika bila na vreme završena.Slikari su u oslikavanju površine koristili brojne alate, a lestve su bile osnovno pomoćno sredstvo.Doprinos uspešnoj realizaciji ove akcije pružila je i MZ ,kao i meštani Marko Šuvak, Stipan Štrangar i Srđan Đukanov.

Na ovaj način deo prirodnog bogatstva iz monoštorskog okruženja predstavljen je užem centru sela i svojevrsna je poruka svima, a posebno najmlađima Monoštorcima o neophodnosti očuvanja prirode.

Izvor: novosti.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Dr Debora Li, ginekolog, kaže da od sto ljudi kod kojih je dijagnostikovan kancer, njih 38 će patiti od umerenog do jako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.