petak, 23 april 2021 07:12

U Somboru održan sastanak Poslovnog udruženja "Pijaca Srbije"

Sastanak Poslovnog udruženja „Pijace Srbije“ održan je danas u Somboru, u okviru kog je održana redovna sednica skupštine udruženja na kojoj je učestvovalo 19 predstavnika pijačnih uprava gradova iz cele Srbije.

Učesnici sastanka razmatrali su izveštaj o radu za prošlu godinu, program rada za ovu godinu, a održana je i tematska rasprava o postignutim i očekivanim rezultatima.

Izvršni direktor Poslovnog udruženja „Pijace Srbije“ Savo Duvnjak istakao je da je jedan od glavnih ciljeva današnjeg sastanka dogovor o prioritetima na kojima će raditi sve pijačne uprave.

„Radili smo jedno veliko istraživanje, to je sad već drugo od početka pandemije, o poslovanju preduzeća koja se bave pijačnom delatnošću u Srbiji, na poprilično velikom uzorku od oko 40 pijačnih uprava koje imaju više od 50% tržišnog udela u Srbiji. Što se nekih statističkih pokazatelja tiče, mogu da kažem da je promet na pijacama prošle godine pao za 6,3% što je nesumnjivo neposredna posledica pandemije, jer kao što znate pijace u proseku u Srbiji prošle godine nisu radile najmanje 30 dana. Imamo i nekih evidentiranih padova kada je u pitanju iskorišćenost kapaciteta i kada je u pitanju procenat naplate jednog dela pijačnih uprava, koji naravno osciliraju u zavisnosti od grada do grada i to su pokazatelji o kojima ćemo svakako razgovarati analizirati ih i pokušati da se pripremimo za ono što nas u budućnosti očekuje“ rekao je Duvnjak.

Domaćin današnjeg susreta bilo je Javno komunalno preduzeće „Prostor“ Sombor. Prisutne je ispred Grada Sombora pozdravio član Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicije Miroslav Kovačić.

Nakon sastanka koji je održan u zgradi Županije, predstavnici pijačnih uprava obišli su somborsku pijacu „U lancima“ čija rekonstrukcija je završena početkom 2021. godine.

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrologija može biti mnogo komlikovanija nego što se čini, zato ćemo verovatno pronaći neke pogrešne interpretacije oso...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.