Svetska karijera mlade sopranistkinje iz Sombora Svetska karijera mlade sopranistkinje iz Sombora
petak, 01 januar 2021 08:35

Svetska karijera mlade sopranistkinje iz Sombora

Krenula je iz Sombora, a stigla do Graca, Pariza, Amsterdama, Atine, Berlina. Dobitnica je Gran prija Marije Kalas na međunarodnom takmičenju solo pevača u Atini. To je samo deo uspešne karijere Sonja Šarić.
Nemački, italijanski, francuski i korejski- jezici su na kojima je pevala Somborka Sonja Šarić.

Sonja je mlada sopranistkinja koja je studije solo pevanja završila u Manhajmu i nakon toga svoju karijeru nastavila uspešno da gradi u evropski operskim kućama. Ova godina ipak je zbog pandemije bila drugačija, jer su mnogi projekti otkazani.

"Ova godina je po planu trebala biti jedna od najzaposlenijih, sa najviše velikih angažmana do sada. Međutim, desilo se šta se desilo i sve je stalo. Do marta sam pevala u Lincu, za proleće je bio zakazan Pariz, što se nije desilo", priča Sonja.

Pozornice su ostale prazne, ali su umetnici našli načina da dođu do publike. Tako je Sonja bila deo projekta francuskog radija Frans muzik.

"Snimali smo operu Riharda Vagnera Valkira. Zamišljeno je bilo da se izvodi ceo Prsten Nibelunga, a ja sam dobila ulogu jedne od Valkira, koju sam prethodne godine pevala i u Amsterdamu, a posrećilo mi se da to bude i u Parizu", kaže Sonja.

Pozornice, kontakti sa publikom ono su što svakom umetniku fali, pa i Sonji.

"Fali mi taj kontakt, motivacija, da imam prilike i da vežbam i da pokažem to šta mogu. Uopšte ta izvođačka energija i komunikacija sa publikom je nešto što mi jako nedostaje", priča ova mlada umetnica.

Tokom svoje karijere osvojila je brojne nagrada, ali joj je jedna najdraža, jer joj je kako kaže otvorila mnoga vrata.

"Uloga Eleonore u Trubaduru. Odvela me je na mnoge pozornice i donela mi nagradu za najbolju mladu pevačicu u Austriji", objašnjava Sonja.

Sada ima status slobodne umetnice. Odabrala je to, jer želi sama kreirati svoju karijeru.

"To su angažmani koje dobijem preko agenture. Odlazim po projektu, gde se dogovorimo. Ali sve ima svoje i dobre i loše strane. Za mene je dobro jer ovaj status znači da mogu da biram uloge i da sama kreiram svoj put. Rekla bih da je ovo neka vrsta slobode i do pandemije bili su veliki planovi i nadam se da će tako i ostati i posle ovoga", kaže Sonja.

Vreme u kome nema nastupa, koncerata, turneja, premijera Sonja koristi za duži odmor u rodnom Somboru. Kaže prija joj somborski mir i druženje sa porodicom.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.