U Sombor stiglo prvih 100 reciklažnih kontejnera za odlaganje staklene ambalaže U Sombor stiglo prvih 100 reciklažnih kontejnera za odlaganje staklene ambalaže
četvrtak, 31 decembar 2020 07:50

U Sombor stiglo prvih 100 reciklažnih kontejnera za odlaganje staklene ambalaže

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i član Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicija Miroslav Kovačić posetili su danas Reciklažni centar JKP „Čistoća“ Sombor u koji je stiglo prvih 100 kontejnera za odlaganje staklene ambalaže. Nabavka kontejnera deo je projekta „Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu“, koji je pokrenula Nemačka razvojna saradnja – GIZ, u saradnji sa operaterima ambalažnog otpada – kompanijama Sekopak, Pakomak i Ekopak. Projekat se sprovodi u Srbiji, Severnoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini i implementiraju ga NALED, Regionalna razvojna agencija Hercegovine (REDAH) i Zajednica jedinica lokalnih samouprava (ZELS) iz Severne Makedonije.

„Grad Sombor i Grad Niš su jedini gradovi koji su prepoznati kroz ovaj pilot projekat. U gradu će, pored ovih 100 kontejnera koji su stigli, stići još 50, tako da očekujemo da u januaru krenemo i sa postavljanjem. Očekujemo posle praznika da stigne i vozilo i da ovih 150 kontejnera bude postavljeno kako u gradu tako i u svih 15 naseljenih mesta i prigradskim naseljima. Svakako, cilj celog projekta je da se prikupljanje staklene ambalaže poveća za 20%“ istakao je ovom prilikom gradonačelnik Ratković.

Projekat „Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu“ sprovodi se u Srbiji, Severnoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini sa ciljem da se poveća količina prikupljene i reciklirane staklene ambalaže za 20%. Grad Sombor i Grad Niš su odabrani u okviru projekta kao prvi gradovi u Srbiji u kojima će biti postavljeni reciklažni kontejneri za staklenu ambalažu.

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.