četvrtak, 31 decembar 2020 07:49

SVE MANJI BROJ ZARAŽENIH U FIRMAMA: U Zrenjaninu i Somboru najpovoljnije stanje, trgovine najbolje u primeni mera protiv korone

Poslednja anketa koju je Privredna komora Srbije sprovela među 1.038 kompanija pokazuje da je broj zaraženih radnika virusom Kovid-19 u padu u odnosu na prošlu nedelju.

Od ukupno 380.051 radnika zaposlenih u više od hiljadu preduzeća, u Srbiji je zbog zaraze koronavirusom sa posla odsutno 17.912 radnika, odnosno 4,71 odsto, što predstavlja pad u odnosu na prethodnu sedmicu, kada je zbog virusa odsustvovalo 5,06 odsto radnika.

Istraživanje pokazuje i da je ovo druga nedelja zaredom u kojoj se beleži pad broja radnika odsutnih sa posla zbog Kovid-19. Podaci se odnose na radnike zaražene koronavirusom, kao i one koji su zbog sumnje na zarazu, u izolaciji.

Najmanje odsutnih je u kompanijama na području regionalnih privrednih komora (RPK) Zrenjanina, Sombora i Požarevca, a najviše u firmama na području RPK Užice, Novi Sad, Kraljevo i Beograd.

Na području RPK Užice, u 191 anketiranoj kompaniji sa ukupno 17.250 radnika, odsutnih zbog koronavirusa je 1.115 ili 6,46 odsto.

Broj kovid odsutnih opada u svim kategorijama anketiranih firmi, pa je tako za nedelju dana, od srede 23. do srede 30. decembra, i u firmama koje imaju do stotinu zaposlenih registrovano manje zaraženih radnika.

Zanimljivo je da je u sektoru trgovine, od 132 anketirane kompanije sa 27.231 zaposlenih, zbog Kovida-19 s posla odsutno svega 3,71 odsto (1.009 radnika), dok je relativno visok broj kovid odsutnih u sektoru saobraćaja, gde je od 73 anketirane kompanije, u kojima je zaposleno 32.154 radnika, odsutno njih 2.114, ili 6,57 odsto.

Izvor: srbijadanas.com

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.