Internet glasovima pribavili stipendiju mladoj pijanistkinji Internet glasovima pribavili stipendiju mladoj pijanistkinji Kaji Mandić Plavšić
nedelja, 13 decembar 2020 07:47

Internet glasovima pribavili stipendiju mladoj pijanistkinji

U kampanji pod nazivom „Novo ime“, tokom koje su građani Srbije imali priliku da svojim internet glasovima mladim i perspektivnim umetnicima, naučnicima, sportistima obezbede stipedniju ove kompanije za dalje usavršavanje, jedan od pobednika konkursa bila je i Kaja Mandić Plavšić

Da su Somborci više nego skloni svojim umetnicima, te da u ovom gradu postoji svest o tome da i oni, pored sportista, predstavljaju najbolje ambasadore njihovog grada, posvedočila je kampanja društvene odgovornosti srpske afilijacije austrijske kompanije „Novomatik“.

Naime, u kampanji pod nazivom „Novo ime“, tokom koje su građani Srbije imali priliku da svojim internet glasovima mladim i perspektivnim umetnicima, naučnicima, sportistima obezbede stipedniju ove kompanije za dalje usavršavanje, jedan od pobednika konkursa bila je i Kaja Mandić Plavšić, studentkinja master studija klavira u klasi redovnog prof. Rite Kinke na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, dok je somborsku osnovnu i srednju muzičku školu „Petar Konjović“ završila u klasama Arlete Štrangarić Šteta i Nikole Radakovića.

Zahvaljujući sugrađanima koji su svesrdno glasali za nju na zvaničnom kompanijskom sajtu, ali i poput šumskog požara delili pozive za glasanje na svim društvenim mrežama, Kaji je obezbeđena novčana nagrada sa ukupno 5.103 osvojena glasa.

- U okviru ovog konkursa dodeljuje se nagrada mladima između 16 i 30 godina starosti, sa teritorije Republike Srbije koji bi želeli da unaprede svoj talenat, a u mom slučaju to je klavir – pojasnila je mlada pijanistkinja, koja je, pored završetka master studija ujedno i saradnik u nastavi na novosadskoj Akademiji umetnosti. - Želim da se zahvalim svakom od mojih sugrađana i svima onima koji su glasali za mene, na svakom deljenju objave i slanju poruka prijateljima.

Ova nagrada je nešto što će mi omogućiti odlaske na takmičenja u budućnosti i učešće na raznim kursevima kod priznatih muzičkih pedagoga kao i dalje školovanje. Biti prvo ime muzike je zaista velika čast i velika odgovornost i hvala svima od srca što su mi omogućili da ponesem ovu titulu. Kajin talenat i virtuoznost potvrđeni su i brojnim nagradama, pa je ovog proleća na takmičenju „Concours de musiljue de Ljuebec“ u Kanadi 30. maja osvojila prvu nagradu, a desetak dana nakon toga i prvu nagradu na Internacionalnom takmičenju „V. Selivokhin“ kao i specijalnu nagradu BelBrand Avard za 2020. godinu.
Kao jedan od poslednjih uspeha u nizu ove mlade perspektivne umetnice usledila je druga nagrada za soliste na „International Music Competition 2020“ na Malti i istovremeni trijumf u kamernom sastavu „Flonjer duo“ sa koleginicom Milicom Josić a pod mentorstvom prof. Aleksandra Tasića, koji im je obezbedio priliku da nastupaju na glavnoj sceni Manoel teatra, u prestižnoj sali u kojoj su nastupali i takvi muzički virtuozi kao što su Jehudi Menjuhin, Mstislav Rostropovič, Kiri Te Kanava....

Izvor: Dnevnik

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.