Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević posetio Sombor Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević posetio Sombor
subota, 12 decembar 2020 06:00

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević posetio Sombor

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i predsednik Skupštine Grada Sombora Zoran Rus sastali su se danas sa pokrajinskim sekretarom za privredu i turizam Nenadom Ivaniševićem i podsekretarom Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam Slavoljubom Arsenijevićem.

Na sastanku su razgovarali o razvoju turističkih potencijala Grada Sombora, kao i o podsticajima za privredu i turizam koje Pokrajinski sekretarijat pruža putem različitih konkursa.

Za gradonačelnika Sombora prioritet je dovođenje novih investicija u Grad, a nakon današnjeg sastanka, istakao je da će saradnja Grada sa Sekterarijatom biti na još višem nivou.

„Mi smo predstavili naše potencijale vezano za turizam jer smatramo da u Somboru sigurno ima jako puno potencijala. Razgovarali smo na temu privrede jer prioritet pre svega, mene i mog tima, je ulaganje u privredu i dovođenje novih investicija. Govorili smo o mogućnostima konkurisanja Grada Sombora na sredstva koja izdvajaju Sekretarijat za privredu i turizam tako da smo upoznati sa svim onim konkursima koji će Sekretarijat raspisivati u budućnosti. Svakako da smo se dotakli i teme rodne ravnopravnosti, kao i ulaganja u omladinu i složili smo se da Grad Sombor ide u dobrom smeru i pravcu što se tiče ovoga dela, a siguran sam da u budućnosti će saradnja Grada Sombora i Sekretarijata za privredu i turizam biti na još višem nivou“ izjavio je Ratković.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević rekao je da je saradnja Sekretarijata sa Gradom bila solidna i da je Sombor u prethodne četiri godine koristio pedesetak miliona dinara kroz konkurse Sekretarijata.

„Mi mislimo da može više, mislimo da može bolje, mislimo da gradonačelnik ima tim koji može da ponudi projekte, a ideja jeste da Sekretarijat, u predviđenom budžetu koji treba da bude usvojen sledeće nedelje, gde je Sekretarijat dobio povećanje budžeta sa 66%, i mi imamo u planu nekih 400 miliona dinara koji treba na konkursima da budu podeljeni i u privredi i u turizmu. Ovde govorimo o privrednicima i u privredi i u turizmu, ali i nekih pedesetak miliona za zapošljavanje i samozapošljavanje“ kazao je Ivanišević i dodao da će se početkom naredne godine organizovati info-dani za privrednike kako bi se upoznali kako sa programima Sekretarijata, tako i sa programima drugih organizacija koje će pružiti podršku privredi u narednom periodu.“

Ivanišević je takođe istakao da Sombor jeste turistički grad i da ima ozbiljnog prostora za dalju saradnju na ovom polju.

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.