Jevrić: Radnički 1912 je veliki klub sa jasnim ciljem Jevrić: Radnički 1912 je veliki klub sa jasnim ciljem
nedelja, 06 decembar 2020 06:08

Jevrić: Radnički 1912 je veliki klub sa jasnim ciljem

Dok lopta miruje i fudbaleri se odmaraju od naporne polusezone, uprava Radničkog 1912 i šef stručnog štaba Dušan Jevrić rade punim kapacitetom. Pauza između dva dela takmičarske sezone koristi se za dublju analizu učinka svakog pojedinca, sumiraju se utisci i traže eventualni propusti i nedostatci ekipe. Strateg Somboraca prve dane tromesečne pauze koristi za spremanje izveštaja o radu, kao i plan za nastavak prvenstvene trke u Srpskoj ligi Vojvodina. Prisećanja radi, Radnički 1912 je dospeo do titule vicešampiona i nakon svega viđenog tokom ove prve etapa, može se reći da je uspeh veliki, a razloga za zadovoljtvo ima na pretek.

Ekipa je imala slab start, nije bilo obaćavajuće igre, a ni rezultati nisu pratiili klupske ambicije, pa je sve to doprinelo da Radnički 1912 u jednom momentu deluje nemoćno, a plasman na tabeli je počinjao da bude zabrinjavajući. Usledio je u sportu, pre svega u fudbalu, logičan potez. Smenjen je šef stručnog štaba i na mesto Nemanje Maksimovića postavljen je Dušan Jevrić. Napredak u skoro svim segmentima je vidljiv, jer su Somborci počeli da igraju bolje, efikasnije i da se polako približavaju gornjem delu tabele. Mada je preuzeo tim koji nije selektirao, Jevrić je svoje bogato znanje i iskustvo brzo uspeo da prenese na igrače i da ih uvede u pobedonosni ritam. To se pre svega odnosi na igra u Somboru, mada je pomak napravljen i na gostujućim terenima. Mora se naglasiti de je ovaj stručnjak do sada bio na klupama superligaških ekipa poput Obilića, Voždovca, Novog Pazara, potom Inđije, Vršca, Železničara iz Pančeva, u Crnoj Gori na klupi Mornara, Radničkog iz Berana i Jedinstva iz Bjelog Polja, a radio je i u Saudijskoj Arabiji u Al Ahlij. Svagde je radio sa istim žarom i imao iste ambicije.

-Želja svakog trenera je da ima što bolju ekipu i da osvaja bodove. To nije uvek moguće, pa se moramo prilagođavati uslovima i onome što imamo na raspolaganju. Bitno je da smo jedinstveni u nekim stavovima i da imamo zajedničku želju za uspehom, ostalo će doći kroz rad i treninge, reči su Dušana Jevrića.

Kakve utiske je stekao u novoj sredini i može li Radnički 1912 da ostvari ono što je zacrtano pre početka sezne, a to je titula prvaka Srpske lige Vojvodina, pitanje je na koje bi veliki broj ljubitelja fudbala sa ovih prostora želeli da čuju odgovor.

-Radnički 1912 je jedan veoma organizovan klub i razumljivo je što gaji velike ambicije. Sa moje strane bilo bi veoma neozbiljno da u ime tog kluba pretim ekipi koja vodi na tabeli sa 11 bodova prednosti, ali bi još neozbiljnije bilo da se već sada predajemo. Naša je obaveza da sve dok ima i jedan promil šanse da stignemo Mladost igramo punim žarom, da im duvamo za vratom i da im pokušamo ugroziti vodeću poziciju. Pred nama je još 19 kola, imamo dobar raspored i mnogo toga se može izdešavati, pa je prerano davati neke konačne prognoze, iskren je Jevrić.

Somborci su tokom prvog dela sezone prikazali dva lica. Neprikosnoveni na domaćem terenu, a ne baš upečatljivi na gostovanjima. Pristalice kluba očekuju da se taj problem reši u predstojećem prelaznom roku i da Radnički 1912 približno isto igra širom Pokrajine.

-U nekoliko navrata sam napominjao problem gostujućeg terena i pred kraj smo dosta toga popravili, ali se u potpunosti slažem sa konstatacijom da rezultat nije adekvatan onome što želimo. Pred nama je januarski prelazni rok i pre toga moramo dobro da analiziramo učinak svakog pojedinca. Radnički 1912 je veliki klub, sa jasnim ciljem i nama nisu potrebni osrednji igrači, već oni koji mogu ispoštovati sve ono što je pred nama, a zadatak nije nimalo lak. Lestvica je visoko postavljena i samo najspremniji je mogu preskočiti, pa u tom smeru moramo razmišljati. U ovom trenutku ne mogu da licitujem sa nekim imenima, već se moramo koncentrisati na ono što imamo, da popričamo sa čelinicima kluba i o svemu se dogovorimo, kaže Jevrić i dodaje:- Ovo je period kada su utisci još sveži i kada se o svemu trezveno razmišlja. Nećemo donositi nikakve preuranjene odluke niti raditi nešto što nije u skladu sa našim stavovima. Situacija sa pandemijom svima nam otežava rad, pa se ne zna kakva će situacija biti za vreme priprema i da li će se popraviti, pa čemo se shodno tadašnjim uslovima prilagođavati. U svakom slučaju mi ćemo raditi na tome da budemo dostojan rival lideru, a koliko ćemo u tome uspeti, vreme će pokazati. Da nisam optimista ne bih se bavio ovim poslom.

Izvor: apa-press.info

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrolozi veruju da zvezde igraju veliku ulogu u tome kako se dvoje ljudi slažu. Dok su neki znakovi kompatibilni i u nj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.