U Zapadnobačkom okrugu 1.666 pozitivnih na Kovid-19 (VIDEO) U Zapadnobačkom okrugu 1.666 pozitivnih na Kovid-19
petak, 04 decembar 2020 07:12

U Zapadnobačkom okrugu 1.666 pozitivnih na Kovid-19 (VIDEO)

U gerontološkim centrima i domovima za stare i penzionere u Zapadnobačkom okrugu nema obolelih od korona virusa, osim sporadičnih slučajeva kod korinsika ili medicinskog osoblja ali u ustanovama nema korisnika koji su pozitivni na Kovid - 19. U apatinskom Domu za stare i penzionere je jedna korisnica pozitivna na kovid – 19 i jedna medicinska radnica, ali one nisu zaražene u ustanovi.

"U ustanovi je jedna korisnica nakon dolaska iz bolnice bila smeštena u sobu za izolaciju i kod nje je potvrđen kovid. Korisnica je dobro, zbog lekarskog nadzora nalazi se u bolnici i nakon ponovnog testiranja u petak očekujemo njen povratak u Dom. Od 10. marta 2020. godine Ustanova se pridržava svih naloga, mera i instrukcija donetih od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Izričita je zabrana ulazaka lica u ustanovu koja nisu zaposlena. Zaposlenima se pre ulaska u ustanovu meri telesna temperatura, prolaze kroz dezobarijeru, vrši se dezinfekcija ruku, odeća u kojoj dolaze se odlaže u ormariće i koriste posebnu odeću i obuću u radu. Odeća u kojoj dolaze i odlaze sa posla ne može se koristit u Ustanovi.Zaštitna oprema je obavezna (maske, rukavice, kaljače...) Pojačana je dezinfekcija prostora, opreme i provetravanja prostorija", rekla je za RTV gostujući u Razglednicama Slađana Šušnjar, direktorka Doma za stare i penzionere u Apatinu.

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje u Zapadnobačkom okrugu je 1.666 osoba zaraženo korona virusom - Sombor 625, Kula 461, Odžaci 294 i Apatin 286, a u sve četiri optine je na snazi vanredno stanje.

"Tokom poslednje dve nedelje uručili smo 1.624 rešenja za kućni karantin u Zapadnobačkom okrugu, a samo tokom poslednje nedelje 920 rešenja. Kućni karntin se odnosi na lica koja su bliski kontakti osoba inficiranih korona virusom", rekla je za RTV Božana Sovilj, načelnica sanitarne inspekcije za Zapadnobački okrug.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrolozi veruju da zvezde igraju veliku ulogu u tome kako se dvoje ljudi slažu. Dok su neki znakovi kompatibilni i u nj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.