Gradonačelniku Sombora Antoniu Ratkoviću uručena povelja „Dobrila Dobrić“ Gradonačelniku Sombora Antoniu Ratkoviću uručena povelja „Dobrila Dobrić“
subota, 28 novembar 2020 06:02

Gradonačelniku Sombora Antoniu Ratkoviću uručena povelja „Dobrila Dobrić“

Gradonačelniku Grada Sombora Antoniu Ratkoviću, na prijemu kod ministra prosvete, nakuke i tehnološkog razvoja Branka Ružića u Beogradu, danas je uručena Povelja „Dobrila Dobrić“ za izuzetne rezultate ostvarene u realizaciji krosa „Kup gradova“ i „Obrazovnog kruga“.

Ta atletsko-obrazovna manifestacija bila je, zapravo, Kros RTS-a, ali u formatu prilagođenom pandemiji. „Kup gradova“ okupio je blizu 75 hiljada predškolaca, đaka i predstavnika 37 atletskih klubova iz zemlje i srpske dijaspore, a organizovan je u sadejstvu Srpskog atletskog saveza, Sportskog saveza Srbije i Saveza atletskih talenata Srbije i uz generalno pokroviteljstvo Ministarstva prosvete i Ministarstva omladine i sporta.
U Somboru je ove godine drugi put za redom organizovano takmičenje RTS Krosa, ali prvi put pod imenom „Kup gradova“, gde je održano 26 trka, uz učešće oko 380 takmičara.

Povelju „Dobrila Dobrić“ dobio je i Borislav Staničkov, dugogodišnji načelnik Školske uprave Sombor, danas član Gradskog veća za kulturu i obrazovanje, kao i prof. dr Miladin Kostić, rektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru, prof. dr Zoran Ognjanović, direktor Matematičkog instituta SANU, Nevenka Joksović, profesorka francuskog jezika u OŠ „Branislav Nušić“- Beograd i Zoran Radosavljević, direktor Poljoprivredne škole-Svilajnac.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.