Više od 1000 zaraženih koronom u Zapadnobačkom okrugu Više od 1000 zaraženih koronom u Zapadnobačkom okrugu
petak, 27 novembar 2020 07:26

Više od 1000 zaraženih koronom u Zapadnobačkom okrugu

U Zavodu za javno zdravlje Sombor za RTV kažu da je prema poslednjim podacima u Somboru 496 lica PCR pozitivno, u Kuli 299, Odžacima 160 i Apatinu 116 pozitivnih.
Nadležni ističu da su inficirani korona virusom većinom u samoizolaciji, a u resornoj inspekciji objašnjavaju da je ovih dana uručeno oko 500 rešenja o kućnom karantinu u Zapadnobačkom okrugu i podvlače da je veoma važno poštovanje kućnog karantina, jer su to lica koja su bila u kontaktu sa zaraženima, pa je njihov karantin ključan radi sprečavanja širenja virusa

U Opštoj bolnici "Dr Radivoj Simonović“ navode za RTV da se na Odeljenju za kovid leči 63 pacijenta, a jedan je na mehaničkoj ventilaciji. U repiratonornoj ambulanti pregledano je u jednom danu 85 pacijenata i taj broj se povećava. Somborska bolnica raspolaže sa osam respiratora, od kojih su dva transportabilna.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.