U somborskoj bolnici 11 pacijenata, tokom vikenda nije bilo prijema U somborskoj bolnici 11 pacijenata
utorak, 11 avgust 2020 05:57

U somborskoj bolnici 11 pacijenata, tokom vikenda nije bilo prijema

Tokom proteklog vikenda nije bilo prijema pacijenata u respiratornu ambulantu kovid odeljenja u somborskoj Opštoj bolnici. A od početka jula pa do sada, na kućno lečenje i u samoizolaciju otpušteno je 80 pacijenata. ...
U kovid odeljenju somborske Opšte bolnice trenutno je jedanaest pacijenata, a jedan pacijent je na respiratoru.

"Pet pacijenata je sa lakšom kliničkom slikom,a pet pacijenata je sa srednje teškom kliničkom slikom. Tri pacijenta planiramo otpustiti u toku današnjeg dana. Vikend je protekao relativno mirno, primećuje se daleko manji broj pacijenata sa respiratornim tegobama i naša respiratorna ambulanta nije imala tokom vikenda prijem u kovid odeljenju. U toku ovih deset dana avgusta na hospitalno lečenje kovid odeljenja somborske bolnice primljeno je 32 pacijenta, a tokom jula bilo ih je 110", rekao je Dragan Rastović, vd direktora Opšte bolnice Sombor.

Tokom prošle nedelje u kovid ambulanti Doma zdravlja testirano je 119 osoba.

"Dvadeset dve osobe su bile sumnja na kovid, a devetoro od njih je poslato u Opštu bolnicu. U isto vreme, u toku prošle nedelje u ovoj ambulanti serološki je dokazana pozitivnost kod šest pacijenata, u odnosu na pretprošlu nedelju kada smo imali 38 sumnji na slučaj i kada smo imali 12 poslatih pacijenata u Opštu bolnicu Sombor, ovo je značajno smanjenje u ovom trenutku", istakao je dr Zdravko Hlodik, načelnik opšte medicine Doma zdravlja, Sombor.

Tokom meseca jula u somborskoj Opštoj bolnici preminulo je dvanaest pacijenata, dok je sedmoro njih preminulo u prvih deset dana avgusta.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

S obzirom da ulazimo u prolećnu sezonu, gde temperature postepeno rastu, raste i aktivnost miševa i pacova koji traže me...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.