sreda, 11 novembar 2020 07:01

Završen projekat prekogranične saradnje na razvoju zelenih staza i ekološkog turizma

Završna konferencija projekta „Razvoj destinacija ekološkog turizma prekograničnog regiona Baja – Sombor razvojem tematskih zelenih staza i turističkih paketa” održana je danas putem videokonferencije.

Projekat se fokusirao na razvoj aktivnog turističkog potencijala na destinacijama Sombor-Baja izgradnjom jedinstvene mreže zelenih površina, poboljšanje infrastrukture, kupovinu opreme za vodeni turizam, kao i organizovanje sportskih i turističkih događaja.

Ispred Grada Sombora na završnoj konferenciji učestvovala je zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica

„Značaj ovog Projekta je pre svega u saradnji između dve susedne države Mađarske i Srbije, zatim unapređenje turizma, zatim jačanje ekonomskih i privrednih mogućnosti, razvoj ekologije i davanje značaja ekološkom turizmu. Kao što vidite, potencira se biciklizam, kajak, promoviše se zdrav život, promoviše se zaštita čovekove okoline. Grad Sombor i dalje će podržavati i nastaviti razvoj na tim projektima, da se unapredi i da takva prekogranična saradnja postane primer u regionu“ rekla je Tica.

Melita Danilović, član projektnog tima predstavila je aktivnosti koje su realizovane u okviru projekta.

„Ono što je učinjeno i aktivnosti koje su realizovane jeste rekonstrukcija jednog starog skladišta na Velikom bačkom kanalu i otvaranje Kajak centra Sombor, izgradnja dva biciklistička odmorišta na EuroVelo-6 biciklističkoj ruti, zatim organizacija obuke vožnje kajaka, nabavka opreme za kajak, nabavljeni su prsluci, vesla deset rekreativnih kajaka. Realizovane su dve kajak avanture, jedna kroz Gornje Podunavlje, druga kroz Veliki bački kanal, organizovana je biciklistička ruta, kupljeno 18 biciklova i snimljena su dva promotivna spota, po jedan na srpskom i mađarskom jeziku. Cilj snimanja promotivnih spotova jeste prezentacija kajaka kao zdravog načina života i promovisanje ovih prirodnih vrednosti Grada Sombora“ rekla je Danilović.

Vrednost projekta je 403. 971,55 evra, a od toga je 343. 375,81 evra donacija Evropske unije. Iznos sredstava Grada Sombora je 141821 evra, a od toga je iznos od 120.547,85 evra donacija Evropske unije (IPA fond).

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.