utorak, 10 novembar 2020 05:46

Somborski štab za vanredne situacije zabranio organizovanje proslava i žive svirke

Kako bi se sprečilo širenje bolesti kovid 19, gradski Štab za vanredne situacije doneo je nove mere koje moraju da se primenjuju u ugostiteljskim objektima.

Svaki ugostiteljski, trgovinski i zanatski objekat, kao i priređivači posebnih i klasičnih igara na sreću mora jasno da istakne koliko je ljudi dozvoljeno da bude u objektu (na svaka 4m2 može biti prisutno jedno lice).

U ugostiteljskim objektima nije dozvoljeno organizovanje proslava, kao i izvođenje „živog“ muzičko-scenskog programa. Ovo ograničenje odnosi se i na objekte koji posluju u okviru benzinskih stanica, kockarnica, kladionica i drugih sličnih objekata. Dozvoljeno radno vreme ostaje do 23.00 časa, posle kog u objektu ne smeju da se nalaze gosti.

Stolove u ugostiteljskim objektima treba prilagoditi tako da za jednim stolom ne može da sedi više od pet lica, osim ako su u pitanju osobe koje žive u istom domaćinstvu. Razmak između stolova mora biti najmanje 2 metra, odnosno najmanja distanca među gostima koji sede za susednim stolovima mora da bude 1,5 metar.

Nošenje zaštitnih maski obavezno je za svo osoblje. Gosti mogu da skinu masku samo dok sede za stolom, a dok ulaze, izlaze i kreću se drugim prostorijama objekta obavezni su da nose zaštitne maske.

Budimo odgovorni, pridržavajmo se mera da bi sačuvali zdravlje.

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.