Bulatović (SSP): Zakazala protivgradna odbrana u okolini Sombora Bulatović Foto: Fonet / Aleksandar Levajković
sreda, 05 avgust 2020 12:47

Bulatović (SSP): Zakazala protivgradna odbrana u okolini Sombora

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović ocenio je juče da je protivgradna odbrana „katastrofalno zakazala“ u okolini Sombora, a posebno Bačkog Monoštora kome je današnje nevreme nanelo veliku štetu upropastivši zasade soje, kukuruza i industrijske paprika.

On je dodao da je nevreme praćeno gradom normalna pojava, ali da nije normalno da protivgradna odbrana opet zakaže.

„Kao ni za sve ostale probleme srpskog seljaka, ni za ovaj gorući, ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović nema sluha”, konstatovao je u saopštenju Dejan Bulatović, dodajući da se mesecima navodi kao alarmantan problem urušavanje sistema protivgradne zaštite.

„To na godišnjem nivou srpskoj poljoprivredi, pa samim tim i privredi nanosi višemilionsku štetu koja se izražava u evrima. Manjak protivgradnih raketa, ali i kvalifikovanih strelaca, čini da srpski seljak sa zebnjom gleda u nebo puno oblaka. Zašto i dokle više tako ministre Nedimoviću“, upitao je Bulatović.

On je naveo da je poslednji čas da režim shvati da Srbija nije zemlja koja živi od motanja kablova i investicija sa Dalekog Istoka, već od poljoprivrede kao jedne od primarnih privrednih grana, te da napravi jasnu strategiju i prateći projekat, koji će obezbediti sredstva za nabavku adekvatnog broja raketa koji iznosi oko 25.000 na godišnjem nivou.

„Srbija može da proizvede mnogo, ali ni izbliza koliko režim Aleksandra Vučića može da uništi, na žalost „, zaključio je Bulatović.

Izvor: Danas

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti