Bulatović (SSP): Zakazala protivgradna odbrana u okolini Sombora Bulatović Foto: Fonet / Aleksandar Levajković
sreda, 05 avgust 2020 12:47

Bulatović (SSP): Zakazala protivgradna odbrana u okolini Sombora

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović ocenio je juče da je protivgradna odbrana „katastrofalno zakazala“ u okolini Sombora, a posebno Bačkog Monoštora kome je današnje nevreme nanelo veliku štetu upropastivši zasade soje, kukuruza i industrijske paprika.

On je dodao da je nevreme praćeno gradom normalna pojava, ali da nije normalno da protivgradna odbrana opet zakaže.

„Kao ni za sve ostale probleme srpskog seljaka, ni za ovaj gorući, ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović nema sluha”, konstatovao je u saopštenju Dejan Bulatović, dodajući da se mesecima navodi kao alarmantan problem urušavanje sistema protivgradne zaštite.

„To na godišnjem nivou srpskoj poljoprivredi, pa samim tim i privredi nanosi višemilionsku štetu koja se izražava u evrima. Manjak protivgradnih raketa, ali i kvalifikovanih strelaca, čini da srpski seljak sa zebnjom gleda u nebo puno oblaka. Zašto i dokle više tako ministre Nedimoviću“, upitao je Bulatović.

On je naveo da je poslednji čas da režim shvati da Srbija nije zemlja koja živi od motanja kablova i investicija sa Dalekog Istoka, već od poljoprivrede kao jedne od primarnih privrednih grana, te da napravi jasnu strategiju i prateći projekat, koji će obezbediti sredstva za nabavku adekvatnog broja raketa koji iznosi oko 25.000 na godišnjem nivou.

„Srbija može da proizvede mnogo, ali ni izbliza koliko režim Aleksandra Vučića može da uništi, na žalost „, zaključio je Bulatović.

Izvor: Danas

Slobodno vreme

Lifestyle

Brzo je postao viralan na nekoliko društvenih platformiSkupoceni telefoni često se smatraju “statusnim simbolom”, a naža...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.